Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2007, ολοκληρώθηκε η αγορά από την ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ των 7.134.253 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ ποσοστό 41,38% του μετοχικού κεφαλαίου. Η αγορά έγινε υλοποιώντας το από 18/07/2007 προσύμφωνο που είχε υπογραφεί μεταξύ ΣΕΛΟΝΤΑ και των ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, μετόχων της πλειοψηφίας της εταιρίας ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ.
Η αγορά των 7.134.253 μετοχών της ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ έγινε στην τιμή των 0,70 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα ποσού 4.993.977 ευρώ θα καλυφθεί από την Σελόντα ΑΕ με μακροπρόθεσμο τραπεζικό.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής υλοποιείται ή στρατηγική επιλογή της συμμετοχής της ΣΕΛΟΝΤΑ στην ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ με ποσοστό 41,38%, είναι μία κορυφαία κίνηση για να μπορέσει ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ να υλοποιήσει απρόσκοπτα τους στόχους του για την επόμενη πενταετία. Επίσης οι ιχθυοτροφές αποτελούν το 50% του κόστους παραγωγής και ο Όμιλος πλέον με την στρατηγική αυτή κίνηση θα πετύχει σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση και άμεσο έλεγχο της ποιότητας και άρα βελτίωση τόσο των παραγωγικών της αποτελεσμάτων όσο και της τελικής κερδοφορίας του Ομίλου.
Η εταιρεία ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ιχθυοτροφών στην Ελλάδα με εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας σε ιδιόκτητη έκταση 22.000 τ.μ. Το 2006 παρήγαγε 53.000 τόνους ιχθυοτροφές με κύκλο εργασιών 44 εκ. ευρώ, ενώ το 2007 η ετήσια παραγωγή θα είναι 57.300 τόνοι. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 70.000 τόνοι. Ταυτόχρονα η εταιρεία διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής ψαριών δυναμικότητας 1.500 τόνων και ιχθυογεννητικό σταθμό δυναμικότητας 8.000.000 ιχθυδίων, την διαχείριση των οποίων θα αναλάβει άμεσα ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ.
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (64)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ