Συνεχης ενημερωση
Η Εταιρεία Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ, σε συνέχεια προηγουμένης ανακοίνωσης της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις ακόλουθες εξελίξεις:
Η Εταιρεία προχώρησε στην μεταβίβαση του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας του μαιευτικού - γυναικολογικού τμήματος με το διακριτικό τίτλο "ΓΑΙΑ" στο "ΙΑΣΩ ΑΕ". Το συνολικό τίμημα της μεταβίβασης, ανερχόμενο κατά ανώτατο όριο σε 13 εκ ευρώ, συνδέεται με την μελλοντική οικονομική πορεία της μεταβιβαζόμενης μαιευτικής δραστηριότητας και θα καταβληθεί σε δυο στάδια ως ακολούθως:
- Το πρώτο στάδιο αφορά την άμεση καταβολή τιμήματος ποσού ύψους 7,8 εκ ευρώ.
- Το δεύτερο στάδιο αφορά την καταβολή πρόσθετου τιμήματος με χρονικό ορίζοντα 3ετιας. Το επιπρόσθετο τίμημα θα καθοριστεί με βάση την μελλοντική πορεία της δραστηριότητας.
Η μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του "ΓΑΙΑ" στο σύνολο της έγινε στο πλαίσιο εξορθολογισμού των λειτουργιών του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι καθώς τόσο η γενική κλινική όσο και το "ΓΑΙΑ", λειτουργούσαν στο 100% της δυναμικότητας τους χωρίς δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της λειτουργίας τους λόγω χωροταξικών περιορισμών. Οι περιορισμοί αυτοί δεν επέτρεπαν την δημιουργία επιπλέον κλινών αναγκαίων για να καλυφθεί η συνεχώς αυξανομένη ζήτηση που οφείλεται κυρίως στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του Ιατρικού.
Με την μεταφορά του "ΓΑΙΑ" στο "ΙΑΣΩ ΑΕ" απελευθερώνονται άμεσα στη γενική κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι και τίθενται προς χρήση 100 επιπλέον νοσηλευτικές κλίνες γενικής κλινικής καθώς και 4 επιπλέον χειρουργικές αίθουσες υψηλών προδιαγραφών.
Η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας έχει καταγραφεί και στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου καθώς στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση των εσόδων κατά 21,3% και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 96%. Η επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο επιτρέπει στο όμιλο να υλοποιήσει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα επεκτατικά του πλάνα.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (40)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (19)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
