Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 19:23

  Space Hellas: Ανακοίνωση για την εξαγορά της iQom από την Epsilon SingularLogic

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  14/09/2021

                                                                                                                                         

  Δυναμική επέκταση των Ομίλων Space Hellas και Epsilon Net στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου μέσω εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της iQom

   

  Η "SPACE HELLAS" ανακοινώνει ότι: η εταιρεία Epsilon SingularLogic Α.Ε. στην οποία η "SPACE HELLAS" συμμετέχει με ποσοστό 39,972%, ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 80% της εταιρείας με την επωνυμία "Α. Τριανταφυλλίδης - Δ. Ζάχος Ο.Ε" και το διακριτικό τίτλο "iQom", η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (www.iqom.gr), με στόχο την ενίσχυση των λύσεων που προσφέρουν οι  δύο Όμιλοι (Space Hellas και Epsilon Net) στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου.

  Η iQom,  έχει μακροχρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων πληροφορικής στον δυναμικό τομέα του Software Λιανικού Εμπορίου.  

  Η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για:

  ✓ Super Market & Mini market

  ✓ Καταστήματα Τροφίμων & Ποτών (αρτοζαχαροπλαστεία, delicatessen, κρεοπωλεία, καταστήματα μαναβικής κ.α.) 

  ✓ Εστίαση

  ✓ Καταστήματα Ένδυσης & Υπόδησης 

  ✓ Λοιπά Καταστήματα γενικής λιανικής (Περίπτερα-Ψιλικά, Παιχνίδια, Pet shop, Ανθοπωλεία, κ.α.)

  Η εταιρεία κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των επιχειρήσεων που ασχολούνται αποκλειστικά με τον τομέα του λιανικού εμπορίου, ενώ είναι και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Έχει διαθέσει πάνω από 1300 εγκαταστάσεις σε περισσότερους από 550 πελάτες, ενώ υποστηρίζει καθημερινά πάνω από 2.400 ενεργούς χρήστες σε όλη την Ελλάδα.

  Διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ενώ η προώθηση των λύσεών της σε πανελλαδικό επίπεδο γίνεται και μέσω δικτύου εξειδικευμένων αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν και στην on site υποστήριξη των προϊόντων της στα καταστήματα λιανικής.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου επτάμηνου 2021, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 1,12 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 412 χιλ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει μηδενικό δανεισμό.

  Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 80% της εταιρείας ανήλθε σε 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας, κ.κ. Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης και Δημήτριος Ζάχος, θα συνεχίσουν να κατέχουν το υπόλοιπο 20% της iQom και να συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας σε πανελλαδική κλίμακα.

  Το τίμημα της εξαγοράς εξοφλήθηκε μέσα από την αύξηση κεφαλαίου  της Epsilon SingularLogic Α.Ε. που αποφασίστηκε στην έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της (Epsilon Net 60%, Space Hellas 39,972%, Global Equity Investment 0,028%) επιβεβαιώνοντας την ισχυρή συνεργασία των δύο ομίλων (Space Hellas και Epsilon Net) στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού οικοσυστήματος τεχνολογικών και εμπορικών  συνεργασιών, στον χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ