Συνεχης ενημερωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΑΝΚΟΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ, ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ"
27 Αυγούστου 2021
1. Η –––"ΑΝΚΟΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ" (ο "Προτείνων") ανακοινώνει ότι στις 26 Αυγούστου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:
(α) ενέκρινε το από 5 Αυγούστου 2021 αίτημα του Προτείνοντος σχετικά με την άσκηση, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 (ο "Νόμος") και την Απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η "Απόφαση"), του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" (η "Εταιρία") τις οποίες δεν κατέχει ο Προτείνων και τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου (το "Δικαίωμα Εξαγοράς") και
(β) όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας την 10.09.2021, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Απόφασης.
2. Κατά την υποβολή του αιτήματος άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορούσε 1.747.065 μετοχές (οι "Μετοχές") που αντιπροσώπευαν ποσοστό 6,30% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Περαιτέρω από την ημερομηνία υποβολή του αιτήματος άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς έως τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 26 Αυγούστου 2021 ο Προτείνων προέβη σε αποκτήσεις 6.675 Μετοχών.
3. Η άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς θα γίνει έναντι καταβολής ανταλλάγματος 0,50 Ευρώ ανά Μετοχή τοις μετρητοίς από τον Προτείνοντα προς τους κατόχους των Μετοχών (το "Προσφερόμενο Αντάλλαγμα"). Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προς τους μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα θα αφαιρεθεί ο φόρος που προβλέπεται στο άρθρο 9 του Ν. 2579/1998, και ανέρχεται σήμερα σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μετοχών.
4. Η καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας.
5. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως το χειριστή του λογαριασμού αξιογράφων του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Μετοχών που δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων, ή (γ) Μετοχών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, ο Προτείνων θα παρακαταθέσει το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του οικείου δικαιούχου.
-
08:33 Ιαπωνία: Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας 117 δισ. ευρώ
-
08:22 Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Θα πρέπει να εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία - Θα μείνει εκτός ΝΑΤΟ
-
08:21 ΗΠΑ: Η κυριότερη υπηρεσία δημόσιας υγείας διαδίδει πλέον ψευδή θεωρία για τα εμβόλια
-
08:12 Slush 2025: Ο Έλληνας startupper που κέρδισε τον διαγωνισμό "Slush 100" και 1 εκατ. δολ.
-
08:04 Ν. Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία
-
08:00 Ακτινογραφία προϋπολογισμού 2026: Τα μεγάλα στοιχήματα, οι βεβαιότητες και τα ρίσκα
-
07:43 Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Bloomberg: Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη επιστροφή
-
07:40 Η νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο
-
07:31 Τουλάχιστον 35 ευρώ η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού-Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις
-
07:30 Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Τρία σενάρια
-
Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Δημοσίου Υπαλλήλου
-
Θηρίο ανήμερο η Cenergy - Έσπασε το κλουβί των €15 και τρέχει για τα €20
-
H "φούσκα" της Τεχνητής Νοημοσύνης που... δεν υπάρχει
-
Η παραδοσιακή λιανική αργοπεθαίνει: Έκλεισαν 4.930 περίπτερα και πάνω από 8.000 παντοπωλεία
-
Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Τρία σενάρια
-
Yπερπλεόνασμα; Τα χρέη του κράτους-μπαταχτσή πληρώθηκαν;
-
Τουλάχιστον 35 ευρώ η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού-Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις
-
Τρέχοντας με την όπισθεν
-
Dimand: Στην "αφετηρία" η επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του ΦΙΞ
-
Χρόνιο στρες: Η ασθένεια του σήμερα
-
Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Δημοσίου Υπαλλήλου (14)
-
Yπερπλεόνασμα; Τα χρέη του κράτους-μπαταχτσή πληρώθηκαν; (3)
-
Η νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο (2)
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας ρωσικού πλήγματος στη Ζαπορίζια (2)
-
Τρέχοντας με την όπισθεν (2)
-
Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Θα πρέπει να εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία - Θα μείνει εκτός ΝΑΤΟ (1)
-
Η παραδοσιακή λιανική αργοπεθαίνει: Έκλεισαν 4.930 περίπτερα και πάνω από 8.000 παντοπωλεία (1)
-
Θηρίο ανήμερο η Cenergy - Έσπασε το κλουβί των €15 και τρέχει για τα €20 (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ