Συνεχης ενημερωση
![]() |
30ης Ιουλίου 2021
Aνακοίνωση της ATHEXCSD για μεταφορά και εκποίηση αξιών δικαιούχων πελατών τής υπό εκκαθάριση εταιρείας "ΑΤΛΑΣ ΑΧΕΠΕΥ"
Ανακοίνωση για τη διαδικασία μεταφοράς αξιογράφων δικαιούχων πελατών της υπό εκκαθάριση εταιρείας "ΑΤΛΑΣ ΑΧΕΠΕΥ", από τον ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς σε λογαριασμό Συμμετέχοντα των δικαιούχων, και εκποίησης των μη μεταφερθέντων αξιογράφων σύμφωνα με το Άρθρο 30 (παρ. 6) του ν.4569/2018
Σε εφαρμογή της υπ' αριθμ. 21 Απόφασης ("Τεχνικοί όροι και διαδικασίες για τη διαχείριση καταστάσεων αθέτησης υποχρεώσεων των Συμμετεχόντων")1 του Διοικητικού Συμβουλίου της ATHEXCSD, ενημερώνουμε τους δικαιούχους πελάτες της υπό εκκαθάριση εταιρείας "ΑΤΛΑΣ ΑΧΕΠΕΥ" ότι, έως την Πέμπτη 5/8/2021 (13:00), μπορούν να προβούν στη μεταφορά σε Λογαριασμό Συμμετέχοντα της επιλογής τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), των αξιογράφων που έχουν μεταφερθεί από τον εκκαθαριστή της ανωτέρω εταιρείας και τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς των δικαιούχων.
Για την έγκαιρη ολοκλήρωση των ανωτέρω μεταφορών στο Σ.Α.Τ. οι δικαιούχοι απαιτείται να προβούν στα ακόλουθα:
1. Σύναψη σύμβασης συνεργασίας με Συμμετέχοντα της ATHEXCSD (Χρηματιστηριακή εταιρία ή Τράπεζα) της επιλογής τους, εφόσον δεν διαθέτουν ήδη ενεργό Λογαριασμό Συμμετέχοντα.
2. Υποβολή αιτήματος μεταφοράς των αξιογράφων στο Τμήμα Υπηρεσιών Λογαριασμών & Μητρώου της ATHEXCSD για την μεταφορά των αξιογράφων σε ενεργό Λογαριασμό Συμμετέχοντα της επιλογής τους, μέσω της σχετικής Αίτησης Μεταφοράς Αξιών (ΑΙΤ059)2:
a. Η αίτηση υποβάλλεται είτε μέσω του αρμόδιου Συμμετέχοντα είτε ταχυδρομικά με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δικαιούχου.
b. Η υπηρεσία μεταφοράς παρέχεται με χρέωση ποσού 1 € ανά εντολή μεταφοράς αξιογράφου (Απόφαση 18 Δ.Σ. ATHEXCSD), πλέον των δικαιωμάτων φύλαξη τίτλων στον ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς.
Στην περίπτωση μη μεταφοράς των αξιογράφων έως την ανωτέρω προθεσμία, θα εκποιηθούν, εντός της περιόδου εκποίησης, από την Δευτέρα 23/8/2021 έως την Τρίτη 23/11/2021, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 21 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ATHEXCSD και την υπ' αριθμ. 37 Απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε εφαρμογή του άρθρου 30 (παρ. 6) του ν.4569/2018. Το προϊόν της εκποίησης, για όσα αξιόγραφα τελικά εκποιηθούν, μετά από αφαίρεση των πάσης φύσεως τελών ή εξόδων της εκποίησης, καθώς και τα αξιόγραφα που δεν θα εκποιηθούν, θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επ' ονόματι εκάστου δικαιούχου, την Δευτέρα 29/11/2021.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι δικαιούχοι των αξιογράφων μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Υπηρεσιών Λογαριασμών & Μητρώου:
- Τηλ. (+30) 210 336 6776 (09:00-17:00, Δευτέρα έως Παρασκευή)
- E-mail: mailto:ISD@athexgroup.gr">ISD@athexgroup.gr
1 https://www.athexgroup.gr/el/athexcsd-resolutions
2 https://www.athexgroup.gr/el/investors-special-services
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
![]() |
Σχετικά με την Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ATHEXCSD)
Η ATHEXCSD διαχειρίζεται το Σύστημα Άυλων Τϊτλων (ΣΑΤ) που λειτουργεί σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που εκδίδει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ενεργεί ως Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Κ.Α.Α.) σύμφωνα με την εξουσιοδότηση των νόμων 3606/2007 και 3756/2009. Μέσω του Σ.Α.Τ., η ATHEXCSD παρέχει στους Χειριστές υπηρεσίες διακανονισμού συναλλαγών, καταχώρησης αξιών, εταιρικών πράξεων, φορολογικής υποστήριξης για ημεδαπές και αλλοδαπές αξίες καθώς και υπηρεσίες εξυπηρέτησης επενδυτών. H ATHEXCSD είναι μέλος της ECSDA (European Central Securities Depositories Association).
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
17:04 Τουρκία: Σάρωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ – Επανεξελέγη για τρίτη φορά Πρόεδρος του CHP
-
16:44 Η Συρία κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις για βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας
-
16:28 Καναδάς, Αυστραλία και Βρετανία αναγνώρισαν το κράτος της Παλαιστίνης
-
16:16 Νετανιάχου: Ένα παλαιστινιακό κράτος θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του Ισραήλ
-
16:00 Δεν βλέπει άνοδο του πληθωρισμού η ΕΚΤ - Τι δείχνει η έρευνα για τις αυξήσεις των μισθών
-
15:51 Λιμενικό: Εντοπίστηκαν είκοσι μετανάστες στο Φαρμακονήσι
-
15:37 Διάγγελμα Μόντι προς Ινδούς: Εγκαταλείψτε τα ξένα, χρησιμοποιείστε εγχώρια προϊόντα
-
15:29 Πακιστάν: Τρία πτώματα διεμφυλικών γυναικών ανακαλύφθηκαν στη χώρα - Ήταν γαζωμένα με σφαίρες
-
15:16 Κ. Ζαχαριάδης: "Ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για να ηττηθεί η ΝΔ"
-
15:02 Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ' εκφράζει την αλληλεγγύη του με "τη μαρτυρική γη" της Γάζας
-
Άννα Βίσση: Τα έσοδα από τις δύο συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο και η νέα εταιρεία με τη Δ. Κούστα
-
Φουντώνει η μάχη των fintech
-
Αγνοούνται τα έργα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική
-
Η Σαουδική Αραβία προσφέρει στην κυβέρνηση της Υεμένης χρηματοδότηση $370 εκατ.
-
Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν να αμυνθούν απέναντι στο τέλος $100.000 του Τραμπ στις βίζες εργασίας
-
Κίνητρα για επενδύσεις στην Άμυνα
-
Αντιπολίτευση σε νευρική κρίση: Σενάρια και γρίφοι
-
Reuters: Ο Τραμπ περιορίζει τη διπλωματική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ευρώπη
-
Ψηφιακός χρυσός: Πώς θα γίνει πιο προσιτή η αγορά του πολύτιμου μετάλλου στους μικρoεπενδυτές
-
Κ. Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η 4η φρεγάτα Belharra αναβαθμίζει το Πολεμικό Ναυτικό
-
Αγνοούνται τα έργα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική (17)
-
Υπό τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας, οι Παλαιστίνοι επιλέγουν ανάμεσα στον θάνατο ή τη δύσκολη έξοδο (16)
-
Επιβεβαιώνει η βρετανική κυβέρνηση: Σήμερα το Λονδίνο αναγνωρίζει κράτος της Παλαιστίνης (13)
-
Reuters: Ο Τραμπ περιορίζει τη διπλωματική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ευρώπη (5)
-
Διάγγελμα Μόντι προς Ινδούς: Εγκαταλείψτε τα ξένα, χρησιμοποιείστε εγχώρια προϊόντα (4)
-
Ο "οδικός χάρτης" των μέτρων της ΔΕΘ - Πώς κατανέμονται 2,5 δισ. ευρώ σε 5 εκατ. πολίτες το επόμενο οκτάμηνο (4)
-
Αντιπολίτευση σε νευρική κρίση: Σενάρια και γρίφοι (4)
-
Καναδάς, Αυστραλία και Βρετανία αναγνώρισαν το κράτος της Παλαιστίνης (2)
-
Κ. Ζαχαριάδης: "Ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για να ηττηθεί η ΝΔ" (2)
-
Κ. Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η 4η φρεγάτα Belharra αναβαθμίζει το Πολεμικό Ναυτικό (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
