Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι κατά την Α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, η οποία συνήλθε στις 06.09.2007 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας επί της οδού Κανάρη 5 στα Γλυκά Νερά Αττικής και περί ώρα 15:00 και στην οποία παρέστησαν 68 μέτοχοι, ήτοι το 50,44% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αντιπροσωπεύοντας 3.274.073 μετοχές και 3.255.073 ψήφους επί συνόλου μετοχών και ψήφων 6.490.436 ελήφθησαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 29 παρ.1 και 31 παρ. 1 του ν. 2190/1920:
1. Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσόν των 6.620.244,72 Euro με την έκδοση 12.980.872 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,51 Euro η κάθε μία, σε τιμή διάθεσης 2,25 Euro ανά μετοχή και αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 υφιστάμενη μετοχή. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και το συνολικό ποσό των προς άντληση κεφαλαίων θα ανέλθει σε 29.206.962 Euro.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:
- 14 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για επενδυτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες σε τεχνολογίες για τη Ναυτιλία.
- 12 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο χώρο της Διαχείρισης Αποβλήτων.
- 3,2 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης. Από το ποσόν αυτό θα εκταμιευθούν και όλα τα έξοδα για την εν λόγω αύξηση.
Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2007.
Η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των μετοχών της Εταιρίας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.
Στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 289 του Κανονισμού του ΧΑ ο κ. Αθανάσιος Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, και μέτοχος άνω του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου, δήλωσε στη Γενική Συνέλευση ότι προτίθεται να διατηρήσει το ποσοστό του έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ, καθώς επίσης και για το χρονικό διάστημα των 6 μηνών μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.
Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα πραγματοποιηθεί, κατά τα προβλεπόμενα στο Νόμο, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα ορίσει τη σχετική προθεσμία, και σχετική Ανακοίνωση - Πρόσκληση θα δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο καθώς και στο τεύχος Α.Ε. και Ε.Π.Ε. της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Σύμβουλος Έκδοσης θα είναι η Τράπεζα PROTON BANK.
H υλοποίηση της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί κατόπιν της εγκρίσεως των αρμοδίων εποπτικών αρχών, σύμφωνα με το Νόμο και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύουν.
2. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 - Μετοχικό Κεφάλαιο - του καταστατικού της εταιρείας λόγω της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
3. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 4 - Σκοπός - του καταστατικού της εταιρείας στο οποίο προσετέθη : Η δραστηριοποίηση στις αγορές της ναυτιλίας και της διαχείρισης αποβλήτων, καθώς επίσης και η ίδρυση, εξαγορά ή συμμετοχή σε εταιρείες ημεδαπές ή αλλοδαπές για το σκοπό αυτό.
4. Εγκρίθηκε η κωδικοποίηση του καταστατικού της εταιρείας σε ενιαίο κείμενο κατόπιν των ανωτέρω τροποποιήσεων.
5. Εγκρίθηκε η αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. κ. Νικόλαου Καβρουλάκη από τον κ. Παύλο Λαζαρίδη.
6. Προεγκρίθηκε αμοιβή για το νέο μέλος του Δ.Σ. για την τρέχουσα εταιρική χρήση και μέχρι 31/12/2007 συνολικού ύψους μέχρι του ποσού 10.500 ευρώ, καθώς επίσης επανελήφθη η προέγκριση των αμοιβών των παλαιών μελών του Δ.Σ. και εγκρίθηκε η υπογραφή συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ εταιρείας και Διευθύνοντος Συμβούλου και εταιρείας και Αντιπροέδρου Δ.Σ.
-
12:45 Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς και τραυματίες στα Βορίζια Ηρακλείου - Πάνω από 15 τραυματίες
-
12:42 Α. Σαμαράς: Η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πρέπει να επανεξεταστεί
-
12:41 H Scope αναβάθμισε τις προοπτικές της Ιταλίας
-
12:32 Ηράκλειο: Εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε υπό κατασκευή οικία
-
12:26 Πλήρης επικράτηση του ψηφιακού χρήματος - Εννέα στις δέκα συναλλαγές ανέπαφες - Μία στις τέσσερις αγορές μέσω smartphone
-
12:11 Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε προσπάθεια του Κιέβου να ενισχύσει με ειδικές δυνάμεις την άμυνα του Ποκρόβσκ
-
12:11 Ο Τραμπ αναζητά τρόπους να συνεχίσει την παροχή τροφίμων στους φτωχούς Αμερικανούς παρά το shutdown
-
12:00 Πώς παρά τη μείωση των προμηθειών οι τράπεζες αύξησαν τα έσοδά τους
-
11:54 Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ψαράδων στη Νέα Μηχανιώνα για τα θαλάσσια πάρκα
-
11:41 Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με ΗΠΑ για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο
-
Στον "πάγο" αδειοδοτήσεις καταστημάτων και απαξίωση ακινήτων ελέω πολεοδομικού σχεδιασμού
-
Δύο νέες έρευνες δίνουν απαντήσεις για το περπάτημα: Πόση ώρα; Πόσα βήματα είναι αρκετά;
-
Η Χρυσή Ζωή
-
Καζίνο στην Ελλάδα: Μετέωρο βήμα και ανάκαμψη με… λίγους παίκτες
-
Πλειστηριασμοί: Τα "επώνυμα" σφυριά που θα χτυπήσουν τον Νοέμβριο
-
Perfetti Van Melle: Ο γίγαντας της τσίχλας που διπλασίασε τον τζίρο του στην Ελλάδα
-
Αλλαγή σελίδας για τα ελληνικά ναυπηγεία – Ανασυγκρότηση, επενδύσεις και ο ρόλος του ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE
-
Τι σημαίνει για τις τιμές "στο ράφι" η μείωση του πληθωρισμού στο 1,7% τον Οκτώβριο
-
Πληρωμές με IRIS από 1η Δεκεμβρίου σε πρατήρια καυσίμων και ταξί
-
Οι G7 ανακοίνωσαν σχέδια ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στις σπάνιες γαίες
-
Η Χρυσή Ζωή (8)
-
Τι σημαίνει για τις τιμές "στο ράφι" η μείωση του πληθωρισμού στο 1,7% τον Οκτώβριο (6)
-
Οι G7 ανακοίνωσαν σχέδια ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στις σπάνιες γαίες (3)
-
Ά. Σκέρτσος: Μείωση 27,5% στους θανάτους από τροχαία μεταξύ 2019-2025 (2)
-
Μπέσεντ: Λάθος της Κίνας η επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών (2)
-
Στην Αθήνα φτάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβυς Κ. Γκιλφόιλ (2)
-
Οικογενειακό δράμα πίσω από την πυρκαγιά στο Ηράκλειο - Νεκρή μητέρα και γιος, στο νοσοκομείο ο δεύτερος γιος (1)
-
Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν από τις αμερικανικές κυρώσεις σε Rosneft και Lukoil (1)
-
Ολλανδία: Το φιλελεύθερο D66 πάει για το 76+ (1)
-
Αλλαγή σελίδας για τα ελληνικά ναυπηγεία – Ανασυγκρότηση, επενδύσεις και ο ρόλος του ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ