Συνεχης ενημερωση
Σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. & ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.) κατέληξε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους Ομίλους ENGIE και Qatar Petroleum.
H οριστικοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών.
Η ΗΡΩΝ Α.Ε. ιδρύθηκε από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πριν από 20 χρόνια κι ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε στην επένδυση και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο (ΗΡΩΝ Ι) στην Ελλάδα το 2004. Σήμερα, διαθέτει δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο στην περιοχή της Βοιωτίας (ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ), η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε περίπου 600 MW. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στην ανάπτυξη μίας ακόμα μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, η ισχύς της οποίας ανέρχεται σε 877 ΜW, διαμορφώνοντας έτσι ένα χαρτοφυλάκιο μονάδων φυσικού αερίου συνολικής ισχύος της τάξης των 1,5 GW.
O Όμιλος ΗΡΩΝ είναι, επίσης, ένας από τους κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με περισσότερους από 270.000 πελάτες (νοικοκυριά κι επιχειρήσεις) σε όλη την Ελλάδα.
Συμβάλλοντας δυναμικά στην προώθηση της πράσινης ενέργειας και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ο ΗΡΩΝ διαθέτει στην ελληνική αγορά μια σειρά πράσινων προγραμμάτων και προγραμμάτων ηλεκτροκίνησης, όπως τα EcoUP και EcoDrive. Mέσω αυτών, δίνεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων να καταναλώνουν ρεύμα, το οποίο παράγεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί τον βασικό μέτοχο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας στον χώρο της παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, ήδη οι εταιρείες ΗΡΩΝ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συνεργάζονται για να προσφέρουν στους πελάτες του Ομίλου ΗΡΩΝ νέα πρωτοποριακά προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στην καθαρή ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ.
Με την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, καθώς πλέον θα ενοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΗΡΩΝ. Παράλληλα, θα διευρύνει την ηγετική παρουσία της στο χώρο της ενέργειας με στόχο αφενός την επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα μέλλον με λιγότερο άνθρακα κι αφετέρου την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο πελατολόγιο.
Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Δανάη Καλαντίδη, τηλ. 210 6968000, mailto:dkalantidi@gekterna.com" target="_blank">dkalantidi@gekterna.com
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
18:53 ΕΧΑΕ: Στο 6,75% η συμμετοχή της Praude Asset Management - Με 1,58% η Jefferies International
-
18:51 Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
-
18:44 Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου - 15 συλλήψεις
-
18:36 Μυτιληναίος: Το 1 δισ. EBITDA είναι πλέον baseline – Οι νέοι στόχοι και η επόμενη μέρα της Metlen
-
18:20 NATO: Τι προβλέπουν τα Άρθρα 4 και 5 - Η σημασία τους μετά τις εξελίξεις με τα ρωσικά drones στην Πολωνία
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
