Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Απρ-2021 18:57

  ΕΧΑΕ: Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

   

   

  9ης Απριλίου 2021

   

  Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών

   

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

  Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

  • Παύση διαπραγμάτευσης των 831.059.164 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS A.E." (ISIN:GRS014003024), προκειμένου να αντικατασταθούν από 50.367.223 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω συνένωσης των παλαιών μετοχών (reverse split), με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής  από €6,00 σε €99,00. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 50.367.223 νέων μετοχών της, με τελική ονομαστική αξία εκάστης €1,00, μετά και την μείωση της ονομαστικής αξίας,  είναι η Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

  Σημειώνεται ότι ο χειρισμός της εν λόγω Εταιρικής Πράξης στα παράγωγα προϊόντα "Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης" και "Δικαιώματα προαίρεσης" επί των μετοχών της εισηγμένης Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τους "Κανόνες αναπροσαρμογής  των  δικαιωμάτων  και υποχρεώσεων  στα  συμβόλαια  στις  περιπτώσεις  εταιρικών πράξεων". Συγκεκριμένα, η Εταιρική Πράξη θα υποστηριχθεί εφαρμόζοντας τα οριζόμενα στο Άρθρο 8 της Απόφασης 12 και στο Άρθρο 6 της Απόφασης 15 κατ' εφαρμογή του Κανονισμού ΧΑ.

  Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

  • Έναρξη διαπραγμάτευσης των 34.605 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "FORTHNET A.E." (ISIN:GRS406003004), σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω μετατροπής ισάριθμων ομολογιών.

   

  Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

   

   

   

   

  Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

  Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

  Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

  Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

  Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

  Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ