Συνεχης ενημερωση
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πρωτοφανείς ακραίες καιρικές συνθήκες στο Τέξας, ΗΠΑ
Πρόσφατα, ο κυβερνήτης του Τέξας έθεσε και τις 254 κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σοβαρών καιρικών συνθηκών με επαπειλούμενες εκτεταμένες σοβαρές ζημιές, τραυματισμούς και απώλεια ζωών, λόγω παρατεταμένων πολικών θερμοκρασιών, ισχυρής χιονόπτωσης και παγωμένης βροχής. Το βαθύ ψύχος του πρωτοφανούς φαινομένου ανάγκασε σε κλείσιμο διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, έθεσε εκτός λειτουργίας βασικά τμήματα υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, και επέφερε διακοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, εργοστάσια φυσικού αερίου και ανανεώσιμα, σε μεγάλα μέρη του Δυτικού και Κεντρικού Τέξας.
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει τρία αιολικά έργα στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520MW. Και τα τρία έργα υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της. Το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Θα επανέλθουμε όταν διαθέτουμε σαφέστερη πληροφόρηση.
Ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχεται σε 1.373 MW, ενώ διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα. Επίσης, ο Όμιλος αναπτύσσει επιπλέον έργα συνολικής ισχύος 1200 MW στην Ελλάδα, τα οποία θα είναι έτοιμα προς κατασκευή μέσα στην επόμενη περίοδο και θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου των 3.000 MW μέχρι το 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος προωθεί δύο (2) μεγάλα έργα αντλησιοταμίευσης, καθώς και σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τον ανωτέρω στόχο.
Πληροφορίες:
Επενδυτικές Σχέσεις : Αριστοτέλης Σπηλιώτης, τηλ. 210 6968000, tspiliotis@terna-energy.com
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Δανάη Καλαντίδη , τηλ. 210 6968000, mailto:dkalantidi@gekterna.com" target="_blank">dkalantidi@gekterna.com
-
17:42 O αρχικατάσκοπος του Πούτιν είχε επικοινωνία με τη νέα αρχηγό της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6
-
17:34 Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις 2.100 μονάδες με Eurobank και έξτρα ώθηση από ΗΠΑ
-
17:30 Η Qualco Intelligent Finance υποστηρίζει τα παιδιά με προβλήματα υγείας του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού"
-
17:06 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Απορρίπτουν τον διάλογο - Νέο "δεν πληρώνω" στα διόδια
-
17:05 Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μπρατάκος δεν είχε καμία εξήγηση για το πώς φτάσαμε στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
-
17:03 Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
-
17:02 ΕΛΚ: Παρεμβάσεις σε 9 τομείς για την ανταγωνιστικότητα
-
16:58 Τι κατέθεσε ο Ιω. Μπρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
16:50 Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση αποκλειστικού ελέγχου του αυτοκινητοδρόμου "Εγνατία Οδός" από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
-
16:46 Απολογήθηκε ο Χρ. Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Όρμπαν: Το ζήτημα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι "νεκρό" και δεν θα περάσει
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (73)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (22)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (10)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (10)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (9)
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι (9)
-
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"! (8)
-
Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία και οποιαδήποτε λύση της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα (7)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ