Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 30-Αυγ-2007 17:57

    ΑΓΕΤ Ηρακλής: Αποτελέσματα Εξαμήνου 2007

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2007 παρά τις μη ευνοϊκές συνθήκες του δεύτερου τριμήνου

    Ο Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις 331 εκατομμυρίων Ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2007, αυξημένες οριακά κατά 0,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις της Εταιρίας αντίστοιχα για το πρώτο εξάμηνο του 2007 ανήλθαν σε 297 εκατομμύρια Ευρώ, αυξημένες κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

    Τα κύρια γεγονότα που επηρέασαν την πορεία των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2007 ήταν, στην εσωτερική αγορά, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες το πρώτο τρίμηνο του έτους, που διαδέχθηκαν αντίξοες καιρικές συνθήκες τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, καθώς και οι μειωμένες εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, κυρίως λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας κατά τη διάρκεια των ανωτέρω μηνών, το οποίο επανήλθε σε λειτουργία από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

    Το περιθώριο μικτού κέρδους για τον Όμιλο διαμορφώθηκε στο 26,3% για το πρώτο εξάμηνο του 2007 έναντι 21,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του πρώτου εξαμήνου του 2007 για τον Όμιλο ανήλθαν σε 68,7 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 64,8 εκατομμυρίων Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, αυξημένα κατά 6%.

    Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του πρώτου εξαμήνου για τον Όμιλο ανήλθαν σε 28,2 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 26,8 εκατομμυρίων Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2006, αυξημένα κατά 5%.

    Εξαιρώντας την πρόβλεψη για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου* , τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο παρουσίασαν αύξηση 27%. Στην ίδια βάση, το εξάμηνο του 2007, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά τη σημαντική άνοδο της τιμής των στερεών καυσίμων και του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και οφείλεται κυρίως στη μείωση του σταθερού κόστους και στη συγκράτηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης.
    *Πρόβλεψη για το κόστος επέκτασης του προγράμματος εθελούσιας εξόδου προσωπικού το οποίο είχε μια αρνητική επίδραση για το εξάμηνο του 2007, ύψους 13,4 εκατ. Ευρώ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ