Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος εταιρειών CENTRIC δημοσιεύει την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007 τα ενοποιημένα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2007 τα οποία συντάχθηκαν βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 38,0% και διαμορφώθηκε σε ευρώ 7,7 εκατ. έναντι ευρώ 5,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2006. Η αύξηση αυτή του κύκλου εργασιών αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην εισαγωγή της νέας κονσόλας PLAYSTATION 3 στην αγορά στο τέλος Μαρτίου 2007, η κυκλοφορία της οποίας υστέρησε χρονικά καθώς αναμενόταν από το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 1,7 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2007 έναντι ευρώ 1,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξεώς του 52,1%. Σημαντική ήταν και η ενίσχυση του περιθωρίου μικτού κέρδους το οποίο αυξήθηκε κατά 2,0 μονάδες φθάνοντας στο 21,5% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 19,5% την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση του μικτού κέρδους οφείλεται κυρίως στο μίγμα των πωλήσεων του Ομίλου το οποίο είναι προσανατολισμένο κατά βάση σε τίτλους παιχνιδιών που λειτουργούν με σημαντική κερδοφορία χωρίς να αποδίδουν αντίστοιχα στον κύκλο εργασιών.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο εξάμηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε ευρώ 793 χιλ. έναντι ευρώ 364 χιλ. το 2006 σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 118,1%. Η αύξηση αυτή οφείλεται και στη συγκράτηση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης τα οποία αυξήθηκαν με ρυθμό μικρότερο από αυτόν του κύκλου εργασιών. Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων πραγματοποιώντας αύξηση κατά 118,2% και ανήλθαν σε ευρώ 693 χιλ. το πρώτο εξάμηνο του 2007 έναντι ευρώ 318 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 148,0% τα οποία διαμορφώθηκαν σε ευρώ 496 χιλ. έναντι ευρώ 200 χιλ. το πρώτο εξάμηνο του 2006.
Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ευρώ 316 χιλ. έναντι ευρώ 108 χιλ. το πρώτο εξάμηνο του 2006 με αξιοσημείωτη αύξηση της τάξεως του 192,4%.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2007 αντικατοπτρίζουν τον επιτυχημένο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης που υλοποιεί η Διοίκηση της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση για ενίσχυση της δραστηριοποίησης της εταιρείας στον τομέα του on-line gaming.
Σχετικά με την CENTRIC
Η CENTRIC δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου καθώς επίσης και στην εμπορία μέσω της επίσημης αντιπροσώπευσης της SONY στα προϊόντα της σειράς PLAYSTATION, της MICROSOFT στα προϊόντα της σειράς XBOX καθώς επίσης και στα προϊόντα άλλων Στούντιο παραγωγής τίτλων.
Σημείωση:
Τα "Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες" του πρώτου εξαμήνου 2007 της CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ A.E. θα δημοσιευθούν την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007.
-
19:03 ΣτΕ: Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και Εκλογοδικείου για το 2026-2027
-
18:50 Δ. Μιχαηλίδου: Βιώσιμα κίνητρα για μετεγκατάσταση στις ακριτικές περιοχές
-
18:48 ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού και μία ακόμη κατηγορουμένη στην υπόθεση του κυκλώματος από την Κρήτη
-
18:46 Κ. Πιερρακάκης: "Οι αγρότες θα έχουν την στήριξη μας στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους"
-
18:43 ΗΠΑ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση" το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών Clan del Golfo
-
18:41 Κομισιόν: Νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τομέα υγείας - Σχέδιο "Safe Hearts"
-
18:32 Π. Μαρινάκης: Είμαστε η γενιά που πρέπει να ανοίξει για πρώτη φορά με ειλικρίνεια τη συζήτηση για το δημογραφικό
-
18:31 Κ. Χατζηδάκης: Το πλαίσιο πρόσθετης στήριξης των αγροτών - Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στην αντλία, πρωτοβουλίες από ΔΕΗ
-
18:24 Η Κομισιόν αναθεωρεί το στόχο για την πλήρη απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων το 2035
-
18:18 Ν. Ανδρουλάκης: Αν δεν φύγει γρήγορα η ΝΔ θα έχουμε νέες περιπέτειες
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (87)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (56)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (16)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (8)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ