Συνεχης ενημερωση
Θεαματική βελτίωση εμφανίζουν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΔΙΑΣ ΙΧΘ/ΚΑΛΛ. Α.Β.Ε.Ε, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της 30/06/2007, καταρτισμένες με βάση τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, συγκεκριμένα :
O ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στα 29,54 εκατ. Ευρώ έναντι 16,34 εκατ. Ευρώ που ήταν στο περυσινό εξάμηνο με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 80,66%.
Στο ίδιο διάστημα, τα κέρδη προ φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 76.52% φθάνοντας στα 7,86 εκατ. Ευρώ στο φετινό εξάμηνο, έναντι 4,45 εκατ. Ευρώ που ήταν στο εξάμηνο του 2006.
Τα ενοποιημένα Κέρδη προ φόρων στο τέλος του φετινού εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,75 εκατ. ευρώ έναντι 3,05 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 88.22% αντανακλώντας τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας και των θυγατρικών της.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στα ενοποιημένα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 4,25 εκατ ευρώ από 1,89 εκατ ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006 σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 124,44%.
Η σημαντική αύξηση σε όλα τα μεγέθη του Ομίλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεχή προσπάθεια της διοίκησης για υλοποίηση του στόχου της πλήρους καθετοποίησης του, μέσα από συνεχείς επενδύσεις στις υφιστάμενες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δομές αλλά και μέσα από στρατηγικής σημασίας εξαγορές, τα πλεονεκτήματα των οποίων άρχισαν ήδη να αποτυπώνονται στις οικονομικές του καταστάσεις.
Σημειώνεται ότι στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο 2007 συμπεριλαμβάνονται με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης για πρώτη φορά, οι εταιρίες ΖΩΟΝΟΜΗ ΑΒΕΕ, ΠΕΛΑΓΟΣ Α.Ε και MARE NOSTRUM A.E. Οι ανωτέρω εταιρίες εξαγοράστηκαν στην τρέχουσα χρήση.
Η διοίκηση της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ παραμένοντας προσηλωμένη στην ολοκλήρωση των επενδυτικών της σχεδίων, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, εκτιμά ότι η ανωτέρω θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να συνεχιστεί και να απεικονιστεί αντιστοίχως και στα ετήσια αποτελέσματα της. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορεί το επενδυτικό κοινό ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσεως 2007 εκτιμώντας ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 70 εκατ. ευρώ (αύξηση 96.6% έναντι του 2006) ενώ τα καθαρά Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας στα 8 εκατ. Ευρώ (αύξηση κατά 90.47%). Οι ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευθούν την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007 και θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.diassa.gr).
-
15:00 ΗΠΑ: Προς βαθιά αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων - Τι προβλέπει το σχέδιο του Πενταγώνου
-
15:00 Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τον προϋπολογισμό του 2026 καταθέτει μια κυβέρνηση απερχόμενη και τρομοκρατημένη
-
14:48 Η Γερμανία καταγράφει όλους τους χώρους - καταφύγια πολέμου
-
14:41 Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 δικαιούχους
-
14:35 Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία
-
14:27 Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών λόγω έκπτωσης ΕΝΦΙΑ - Βουτιά στις αποζημιώσεις
-
14:27 Μακελειό στο Σίδνεϊ: Η οικογένεια του δράστη στην Ινδία είχε άγνοια για τη ριζοσπαστικοποίησή του
-
14:23 Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα, ελπίζουμε σε διάλογο και εκτόνωση μέσα στην εβδομάδα
-
14:15 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Καταδίκασε τη Ρωσία για καταστολή οργανώσεων που συνδέονταν με τον Ναβάλνι
-
14:11 Ο Μερτς ως Μάο, ο Τραμπ ως Χρουστσόφ
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (66)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (30)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (21)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (18)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (13)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (11)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ