Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 17:59

  ΒΙΣ: Διορθωτική σημείωση εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνέχεια της υπ αρ πρωτ. 2283/26.10.2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που μας κοινοποιήθηκε την 27.10.2020, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία της εταιρίας, προβαίνουμε στην παρακάτω διορθωτική σημείωση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων, της παραγράφου "Λοιποί κίνδυνοι":

  Από το τέλος Ιανουαρίου του 2020 σημειώθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα χιλιάδες θάνατοι ανθρώπων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού του covid-19. Τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τις επιπτώσεις από το συγκεκριμένο ιό σε πανδημία.

  Η διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις, τηρεί τις οδηγίες των αρμοδίων κρατικών αρχών λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων της αλλά και τη συνέχιση της επιχειρησιακής συνέχειας.

  Η πανδημία και τα αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα, έχουν ως συνέπεια τη ραγδαία μείωση της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό επίπεδο, πλην όμως η Εταιρεία συνέχισε κανονικά τη λειτουργία της διενεργώντας αγορές από προμηθευτές, πωλήσεις προς πελάτες και εξυπηρετώντας τις υποχρεώσεις της.

  Οι πωλήσεις δεν επηρεάστηκαν και εμφάνισαν μικρή βελτίωση από τον αντίστοιχο τζίρο του πρώτου εξαμήνου του 2019, καθώς γίνονται κυρίως προς μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες οι οποίοι με τη σειρά τους προφυλάσσουν την λειτουργία τους. Δεν υπήρξε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης παραγγελιών λόγω προβλήματος εξ αιτίας της πανδημίας και η αύξηση της αξίας των αποθεμάτων οφείλεται σε άλλους επιχειρησιακούς λόγους.

  Λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προφυλαχτούν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς εργαζόμενοι, χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος αναστολής συμβάσεων εργασίας, παρ όλο που ο ΚΑΔ της εταιρείας περιλαμβάνεται στους προστατευόμενους, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και να μην διακοπεί η λειτουργία. Παράλληλα η Διοίκηση καθώς και η Διεύθυνση πωλήσεων δεν έχουν καμία φυσική επαφή με το παραγωγικό δυναμικό της εταιρείας ενώ συνεχίζεται η προσεκτική παρακολούθηση των εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

  Ειδικότερα η Εταιρεία έχει θεσπίσει προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης και του Π.Ο.Υ. Συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, εφαρμόστηκε μια ειδική πολιτική προστασίας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών, συνεχής απολύμανση των γραφείων και συγκεκριμένων χώρων παραγωγής και ειδική καθοδήγηση του προσωπικού και των συνεργατών της Εταιρείας για την υγιεινή.

  Κύρια προτεραιότητα της Εταιρείας είναι να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, διατηρώντας πάντα μία υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της, με γνώμονα βεβαίως, την προστασία του εργατικού της δυναμικού και της κοινωνίας στο σύνολο της.

  Ωστόσο, τα μελλοντικά αποτελέσματα των εργασιών της Εταιρείας θα εξαρτηθούν από ενδεχόμενες νέες αποφάσεις των κρατικών αρχών σχετικά με την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας και επομένως, οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν μπορούν στο παρόν στάδιο να εκτιμηθούν αξιόπιστα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον κορωναϊό και πως αυτός επηρεάζει την αγορά και θα προσαρμόζει τη λειτουργεία της με κριτήριο πάντα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών της, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την βιώσιμη ανάπτυξη της.

  Για την ΒΙΣ ΑΕ

  Σουπιωνάς Κυριάκος

  Οικονομικός Διευθυντής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ