Συνεχης ενημερωση
Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει ότι οι μέτοχοι της συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, οδός Ευτυχίδου αρ. 45, σύμφωνα με την από 03.08.2020 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν έντεκα (11) μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων που αντιπροσώπευσαν επτά εκατομμύρια πεντακόσιες ογδόντα τρεις χιλιάδες εκατό σαράντα τρεις (7.583.143) ψήφους, ποσοστό 43,136% του συνόλου των 17.579.754 μετοχών της εταιρείας.
Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως:
- Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις και τις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της 31.12.2019 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.
- Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως και η Συνέλευση απαλλάσσει παμψηφεί το Διοικητικό Συμβούλιο και τους ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως επί του Ισολογισμού και της εν γένει διαχειρίσεως της χρήσεως 2019.
- Επί του τρίτου θέματος της ημερησίας διατάξεως αποφασίζεται, η ανάθεση του τακτικού ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2231/1994, στην ελεγκτική εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ", (Αρ. Μητρώου 156) και εκλέγεται ως τακτικός ελεγκτής, ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Βασιλείου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 22631 και ως αναπληρωματικός ελεγκτής ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ του Αναστασίου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 14001.Η αμοιβή των ελεγκτών θα καθορισθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών .
- Επί του τέταρτου θέματος της ημερήσιας διατάξεως o Πρόεδρος γνωστοποιεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν έλαβαν αμοιβές κατά τη χρήση 2019. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση των μετόχων παρέχει προέγκριση για την καταβολή αμοιβών σε μέλη του Δ.Σ. για υπηρεσίες που παρέχουν κατά την λειτουργία της εταιρείας έως του ποσού των 100.000 ευρώ συνολικά για την χρήση 2020.
- Επί του πέμπτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα παρέχει έγκριση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Διευθυντικά Στελέχη της Εταιρείας για την συμμετοχή τους στην Διοίκηση εταιρειών οι οποίες συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με την εταιρεία.
- Επί του έκτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε παμψηφεί τα κάτωθι: Σύμφωνα με το άρθρο 44 τον Ν. 4449/2017 και δυνάμει της υπ. αρ. 5176/28.11.2019 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας έχει εγκρίνει την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας ως εξής :
1) Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας & Ορκωτός Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, ιδρυτής & πρόεδρος της εταιρείας ΚnR Governance, Risk Compliance and Internal Audit Services , & Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.
2) Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., αγρονόμο τοπογράφομηχανικό
3) Μιχαήλ Αδαμαντόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., πολιτικό μηχανικό.
Κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, άπαντες οι μέτοχοι της Γ.Σ. ενέκριναν παμψηφεί την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου με μέλη αυτής:
1) Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου
2) Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., αγρονόμο τοπογράφομηχανικό
3) Μιχαήλ Αδαμαντόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., πολιτικό μηχανικό
Επίσης, άπαντες οι μέτοχοι της Γ.Σ. ενέκριναν παμψηφεί την εκλογή ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου τον κ. Ανδρέα Κουτούπη.
Στη συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται στην Γενική Συνέλευση, όπως η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου οριστεί ανάλογη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ήτοι έως 30/06/2022. Κατόπιν αυτού άπαντες οι μέτοχοι αποφάσισαν παμψηφεί όπως η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου οριστεί ανάλογη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ήτοι έως 30/06/2022.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται να παρασχεθεί η εξουσιοδότηση από τη Γενική Συνέλευση στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να προβαίνει σε αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, σε περίπτωση παραίτησης αυτού, ορίζοντας το νέο μέλος σύμφωνα με το Νόμο και μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
Κατόπιν τούτου, άπαντες οι μέτοχοι αποφάσισαν παμψηφεί την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να προβαίνει σε αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, σε περίπτωση παραίτησης αυτού, ορίζοντας το νέο μέλος σύμφωνα με το Νόμο και μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας και με την προϋπόθεση να μην αλλάζει ο χαρακτήρας της Επιτροπής Ελέγχου ως ανεξάρτητης επιτροπής.
Όλες οι αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 43,136% του μετοχικού κεφαλαίου
Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (62)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ