Συνεχης ενημερωση
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΒΕ Α.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2020
Ο Όμιλος ΕΛΒΕ Α.Ε. είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα οποία οφείλονται στην ισχυρή άνοδο σε πωλήσεις και κέρδη αλλά και στην ισχυρή οικονομική θέση του ομίλου με τη λήξη του προηγούμενου έτους.
Το 2019 ο όμιλος είχε κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 27,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία, με κύκλο εργασιών 6,2 εκατ. ευρώ, είχε άνοδο σε πωλήσεις κατά 27,5% , αύξηση που οφείλεται σε μεγαλύτερα και περισσότερα συμβόλαια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Το τμήμα προμηθειών στολών εργασίας εκτέλεσε σημαντικές συνεργασίες με του πελάτες του και διασφάλισε συνεργασίες για το 2020, δημιουργώντας προοπτικές για σημαντική αύξηση τζίρου. Η μητρική εταιρεία του ομίλου, διατήρησε ισχυρή χρηματοοικονομική θέση, με ταμείο περίπου 4,5 εκατ. ευρώ και με μηδέν δανεισμό.
Το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες της πανδημίας που επηρέασαν την ομαλή ροή των πραγμάτων στην αγορά, η εταιρεία και ο όμιλος δεν επηρεάστηκαν οικονομικά, λόγω της φύσης του αντικειμένου της που είναι η προμήθεια στολών εργασίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Οι συνάψεις συνεργασίας καθώς και η οργάνωση του ομίλου και της εταιρείας, επιτρέψαν την ομαλή αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης COVID-19. Η εταιρεία στήριξε το ανθρώπινο δυναμικό της, τους πελάτες της καθώς και δημόσιες υπηρεσίες προσπαθώντας να καλύψει ανάγκες προστασίας από τον ιό, δωρίζοντας μάσκες και ολόσωμες φόρμες, ως δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του επίπονου έργου τους στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας.
Αναλυτικώς, ο τζίρος του ομίλου για τη περίοδο μέχρι και 30.06.2020, έφτασε τα 15,45 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 17,6% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Ο τζίρος της μητρικής εταιρείας ανήλθε στα 6,15 εκατ. ευρώ, αύξηση 115%, που οφείλεται στις προαναφερόμενες δραστηριότητές της. Οι εξαγωγές τις εταιρείας ανήλθαν στα 2,86 εκατ. ευρώ, έναντι 1,21 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 , αύξηση κατά 135%.
Η θυγατρική εταιρεία ΛΗΤΩ Α.Ε. παρουσίασε πτώση τζίρου η οποία οφείλεται στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, λόγω της πανδημίας. Η θυγατρική εταιρεία κατάφερε να περιορίσει την πτώση στο 7,7% λόγω των αυξημένων πωλήσεων που πραγματοποίησε μέσω διαδικτυακού καταστήματος.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η διοίκηση πιστεύει ότι το 2020 θα είναι μια κερδοφόρα οικονομική χρονιά. Οι προοπτικές για το υπόλοιπο έτος είναι θετικές και θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια και τους στόχους της εταιρείας και του ομίλου στις επόμενες επίσημες οικονομικές εκθέσεις
-
08:03 Black Friday: Οδηγός επιβίωσης απέναντι στις "αιώνιες εκπτώσεις"
-
08:03 Πολιτική σύγκρουση στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ανδρουλάκη για ακρίβεια και ιδιωτικό χρέος
-
08:00 Τριετής φοροαπαλλαγή ενοικίων: Τι αλλάζει, ποιοι τη δικαιούνται, πότε χάνεται για τους ιδιοκτήτες
-
07:59 ΗΠΑ: Εγκρίνουν την πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών στρατιωτικών αεροσκαφών και υπηρεσιών αξίας 330 εκατ. δολαρίων
-
07:56 Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα ενεργειακός εταίρος της Αμερικής - "Να αντισταθούμε στα ρωσικά και κινεζικά συμφέροντα"
-
07:49 Ρωσία: Μαζική επίθεση με drones και πυραύλους κατά του Κιέβου
-
07:30 Η Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος στον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
-
07:30 Μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη για ένα "ευρωπαϊκό MAGA"
-
07:30 Τουρισμός: Αυξήσεις έως 7% στα συμβόλαια με τους tour operators για το 2026
-
07:30 ΟΤΕ: Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που επιταχύνει το FTTH – Στο +17% οι πωλήσεις στη συνδρομητική
-
Το A.I. asset που τιμολογείται σαν χαρτοεκτυπωτήριο
-
Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου: Το τρένο της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών έχει δύο ρόδες, …το τρένο της νοσταλγίας έφυγε!
-
Πώς ο Μαδούρο θωράκισε τη δικτατορία του
-
Η νεότερη και µοναδική γυναίκα CEO στον χώρο της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα
-
Στον τουρισμό οι περισσότερες πτωχεύσεις
-
Οι υπερβολές στην Τεχνητή Νοημοσύνη
-
Μπύρα: Ανατιμήσεις ante portas, αλλά και φθηνό προϊόν στο περίπτερο
-
Κιρ Στάρμερ: Πώς το πολιτικό χάος μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση
-
"Κύμα" ρευματοκλοπών εντοπίζουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ
-
Το παιχνίδι του καλαμαριού με την κλιματική αλλαγή
-
Οι υπερβολές στην Τεχνητή Νοημοσύνη (11)
-
Στον τουρισμό οι περισσότερες πτωχεύσεις (3)
-
Πώς ο Μαδούρο θωράκισε τη δικτατορία του (2)
-
Τριετής φοροαπαλλαγή ενοικίων: Τι αλλάζει, ποιοι τη δικαιούνται, πότε χάνεται για τους ιδιοκτήτες (1)
-
Η τεχνητή νοημοσύνη περνά σε νέα φάση. Εμείς; (1)
-
Το παιχνίδι του καλαμαριού με την κλιματική αλλαγή (1)
-
Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου: Το τρένο της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών έχει δύο ρόδες, …το τρένο της νοσταλγίας έφυγε! (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ