Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος JUMBO ενημερώνει τους μετόχους-συνεταίρους του ότι θα ανταποκριθεί στην συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν προς την μετοχή της εταιρείας με την διανομή μιας ακόμη -έκτακτης- χρηματικής διανομής.
Στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκαλείται για την 25η Ιουνίου 2020, η διοίκηση του Ομίλου -υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε κατά την πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση- θα εισηγηθεί:
- Την καταβολή μιας νέας χρηματικής διανομής, ένα είδος προ-μερίσματος που αφορά την τρέχουσα εταιρική χρήση από 1.1.2020 έως 31.12.2020.
- Για τον υπολογισμό του λαμβάνεται ως βάση το ποσό που εγκρίθηκε για την προηγούμενη δωδεκάμηνη εταιρική χρήση από 1.7.2018 έως 30.6.2019 ποσό EUR 0,47 ανά μετοχή.
H διοίκηση θα προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, την έγκριση της καταβολής έκτακτης χρηματικής διανομής του μισού ποσού δηλαδή:
Μικτό ποσό EUR 0,235 ανά μετοχή ή συνολικά EUR 31.974.043,37 (EUR 0,235 x 136.059.759 μετοχές)
Το ποσό αυτό θα ληφθεί από τα φορολογημένα έκτακτα αποθεματικά, από μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρικής χρήσης από 1 Ιουλίου 2010 έως 30 Ιουνίου 2011.
Η νέα χρηματική ενίσχυση των μετόχων, έρχεται ως επιστέγασμα της δυναμικής ανταπόκρισης του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων JUMBO αμέσως μετά την λήξη του lockdown.
Στην Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου 2020, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, εμπορικών κέντρων και άλλων σημείων συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παρόμοια απόφαση ελήφθη και από την Κυβέρνηση της Κύπρου.
Αντίστοιχα, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών που είχαν επιβληθεί στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για το κλείσιμο καταστημάτων που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα επηρέασαν σημαντικά τις πωλήσεις και στις χώρες αυτές.
Από τις 11 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία των περισσοτέρων καταστημάτων σε Ελλάδα και τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο.
- Η εντυπωσιακά θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού σε συνδυασμό με την σταδιακή άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία ώθησε τις πωλήσεις του Ομίλου για τον μήνα Μάιο σε διψήφια ανάπτυξη (+13,60%).
Αποτέλεσμα αυτής της απροσδόκητης εξέλιξης είναι ότι η μείωση των πωλήσεων του Ομίλου κατά το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης να έχει περιοριστεί στο -23 % περίπου.
Ο όμιλος JUMBO δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την γρήγορη επούλωση των πληγών που προκάλεσε η πανδημία, ακολουθώντας την γνωστή μέθοδο των συνεχών επενδύσεων και της διαρκούς προσαρμογής στις νέες συνθήκες.
Ταυτόχρονα θα συνεχίζει να στηρίζει τους μετόχους-συνεταίρους του για την εμπιστοσύνη που χρόνια τώρα δείχνουν στην διοίκηση και τις επιλογές της.
-
23:33 Υεμένη: Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Τάιζ
-
23:11 "Ανάσα" μετά από τέσσερις ημέρες για τον S&P 500
-
22:54 Iστορική επίσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του OHE στη Δαμασκό - Mήνυμα Ελλάδας για συμπερίληψη και λογοδοσία
-
22:48 ΕΕ – MERCOSUR: Μετατίθεται για τον Ιανουάριο η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας, αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής
-
22:42 ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις εδώ και εβδομάδες στη δίκη του predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της
-
22:26 Οριακές απώλειες για το χρυσό με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο
-
22:21 Ο Τραμπ ζητεί από την Ουκρανία να "κινηθεί γρήγορα" πριν η Ρωσία "αλλάξει γνώμη" για τη συμφωνία ειρήνευσης
-
21:36 Ο Νετανιάχου πανηγυρίζει για τις κυρώσεις Τραμπ κατά δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
-
21:29 ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι μετονομάστηκε σε "Τραμπ-Κένεντι"
-
21:14 Πώς δρούσε το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη - Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (86)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (31)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (21)
-
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες την Παρασκευή, ανοίγουν τα διόδια το ΣΚ - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα (16)
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία (16)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (14)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (13)
-
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Μόνο θέμα πλέον η χρήση των ρωσικών assets - Δύο λύσεις στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (12)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (11)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ