Συνεχης ενημερωση
"ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ"
ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η "Εταιρεία") ενημερώνει τους επενδυτές ότι η συγγενής της εταιρεία, Όμιλος ΑΔΜΗΕ, ανακοινώνει ότι πέτυχε την περαιτέρω συμπίεση των περιθωρίων δανεισμού του, προχωρώντας σε αναχρηματοδότηση δύο κοινοπρακτικών δανείων με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1,5 εκατ. ευρώ για το 2020.
Ειδικότερα, στις 21 Μαΐου 2020, ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε από κοινού με τις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) σε αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 203,5 εκατ. ευρώ. Το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 2,4%, μειωμένο κατά 60 μονάδες βάσης (από 3%) και έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ προέβη νωρίτερα φέτος σε αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου των ιδρυμάτων Bank of China (Luxembourg) S.A. και Industrial and Commercial Bank of China Limited, ύψους 154,8 εκατ. ευρώ, συμπιέζοντας το κόστος δανεισμού κατά 30 μονάδες βάσης, από 2,40% σε 2,10%. Οι νέοι όροι χρηματοδότησης ισχύουν από 4 Μαρτίου 2020.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: "Η ουσιαστική βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του Διαχειριστή είναι απόρροια της έγκαιρης αξιοποίησης των ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών που επικράτησαν στα τέλη του προηγούμενου έτους, σε συνδυασμό με την ισχυρή πιστοληπτική του ικανότητα. Βασική μας προτεραιότητα, πέραν της έγκαιρης υλοποίησης του επενδυτικού μας σχεδίου, είναι η διασφάλιση των βέλτιστων όρων χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών μας δαπανών".
Σημείωση: Όλα τα επιτόκια δανεισμού είναι εκπεφρασμένα πλέον του Euribor.
Αθήνα, 26 Μαΐου 2020
-
21:50 Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κατάρ για την ισραηλινή επίθεση με εντολή Τραμπ
-
21:48 ΙΑΕΑ: Συμφωνία με το Ιράν για την επανεκκίνηση των επιθεωρήσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
-
21:43 Ιταλία (δημοσκόπηση): Tο κόμμα της Μελόνι εξασφαλίζει το 29,5% στην πρόθεση ψήφου
-
21:39 Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό λόγω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
-
21:34 Χτύπημα του Ισραήλ στο Κατάρ με στόχο τη Χαμάς
-
21:32 Μ.Λαζαρίδης: Κανένα υπόμνημα δεν έλαβε ο κ. Μυλωνάκης από σημαίνον στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ -Υπήρξε ένα άτυπο ενημερωτικό σημείωμα
-
21:22 Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού"
-
21:16 Στ. Παπασταύρου: Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο
-
21:02 Μερτς: "Ευελιξία" στη διαδικασία εγκατάλειψης των κινητήρων εσωτερικής καύση
-
21:01 Apple: Παρουσίασε το νέο iPhone 17, iPhone Air, Pro και Max
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (83)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (72)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
