Συνεχης ενημερωση
Ένα σύνθετο έργο τηλεδιάσκεψης ολοκλήρωσε πρόσφατα η Space Hellas στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το έργο αναπτύχθηκε στην Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα για τις ανάγκες των καθηγητών του Πανεπιστημίου, του διοικητικού προσωπικού καθώς και των διδακτορικών φοιτητών, ώστε να εκτελούνται πολλές συναντήσεις συνεργασίας με την χρήση πολλών συσκευών τηλεδιάσκεψης, διαφορετικών κατασκευαστών και από διαφορετικά μέρη συγχρόνως.
H Space Hellas υλοποίησε το έργο με την χρήση του Cisco Meeting Server που ενσωματώθηκε στο υπάρχον περιβάλλον Cisco UC. Το Cisco Meeting Server παρέχει συναντήσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ή ακόμα και ταυτόχρονα έξω από το Πανεπιστήμιο, με άλλα ινστιτούτα ή τη συνεργαζόμενη βιομηχανία.
Στην εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν συμβατές υποδομές server που ήδη είχαν επενδυθεί στο Πανεπιστήμιο. Η λύση Cisco Meeting Server προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, το οποίο καθιστά τις προσωπικές αίθουσες συσκέψεων, δυναμικές (ad-hoc) καθώς και τις προγραμματισμένες αίθουσες συνεδριάσεων απλές, ευέλικτες και εύχρηστες.
Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός που εκπονήθηκαν από τη Space Hellas, έλαβαν σοβαρά υπόψη την κλιμάκωση του συστήματος, τις εφεδρείες σε περίπτωση αποτυχίας και φυσικά την υψηλή ασφάλεια. Το σύστημα τηλεδιάσκεψης χρησιμοποιεί τεχνικές ομαδοποίησης (clustering), καθώς όπως έχει προβλεφθεί από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης οι Πανεπιστημιακές βίντεο συναντήσεις αυξάνονται καθημερινά. Για την ασφάλεια παρέχεται Passcode Protected Meeting πρόσβαση, καθώς και κρυπτογράφηση των μεταφερόμενων πληροφοριών.
Κατασκευαστές βίντεο υποδομών που κάνουν χρήση proprietary βίντεο πρωτοκόλλων επικοινωνίας, όπως η Microsoft με το Skype for Business, καθώς και κατασκευαστές βίντεο συσκευών που βασίζουν την επικοινωνία τους σε τυποποιημένα πρωτοκόλλα π.χ. SIP ή H.323, μπορούν να συμμετάσχουν την ίδια στιγμή σε μια συνάντηση, χωρίς ο οργανισμός να απαξιώνει επενδύσεις που έγιναν κατά το παρελθόν, προσφέροντας άμεση και διαφανή διαλειτουργικότητα και έμμεσα προστασία στις επενδύσεις.
Μια τέτοια πλατφόρμα βίντεο-συναντήσεων με εφεδρείες, υψηλή διαθεσιμότητα και διαφανή, διαλειτουργικότητα παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης όλων των ειδών συνεδριάσεων: ήχου, βίντεο και web browser. Τεχνολογίες αιχμής όπως Web-RTC προσφέρουν δυνατότητες συμμετοχής στις συνεδρίες χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης οποιουδήποτε άλλου λογισμικού από τον χρήστη ή τον διαχειριστή. Συνεπώς, η εκπληκτική και συνεκτική εμπειρία των βίντεοσυναντήσεων, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του Πανεπιστημίου συμμετέχουν, είτε αυτοί βρίσκονται στον υπολογιστή τους, είτε σε φορητούς υπολογιστές ή ακόμα σε κινητά και συσκευές tablet, καθιστά το αποτέλεσμα μοναδικό. Ο κάθε χρήστης μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνάντηση που μοιράζεται ήχο, βίντεο και περιεχόμενο.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας υλοποίησης που πραγματοποιήθηκε από τη Space Hellas σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ευδιάκριτο και μπορεί κανείς να επαληθεύσει ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε, το κόστος διοργάνωσης συναντήσεων μειώθηκε δραστικά και κάθε συνάντηση μπορεί να προγραμματιστεί, χωρίς να διαδραματίζει κανένα ρόλο η τρέχουσα φυσική τοποθεσία του συμμετέχοντος ή ακόμα και η μέθοδο ή η συσκευή πρόσβασης.
Η Space Hellas με περισσότερα από 30 έτη στο System Integration αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της IP τηλεφωνίας και των ενοποιημένων επικοινωνιών, καθώς έχει υλοποιήσει τα πρώτα ενοποιημένα δίκτυα μετάδοσης φωνής και δεδομένων στην Ελλάδα. Η εμπειρία και η υψηλή τεχνογνωσία που μεταφέρει προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην άρτια τεχνική ολοκλήρωση έργων σε οποιοδήποτε σύνθετο περιβάλλον.
-
00:05 Η Συρία οφείλει να προστατεύσει τις μειονότητές της
-
00:05 Οι αδυναμίες στα ηλεκτρικά δίκτυα ακριβαίνουν το ρεύμα στην Ευρώπη
-
00:05 Η αγορά τιμώρησε τη Jumbo - Δίκαια;
-
00:04 Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο της βιωσιμότητάς σας
-
00:04 Το ΕΣΥ στην εποχή της ψηφιακής υγείας: Από την διαχείριση της κρίσης στην σύγχρονη φροντίδα υγείας
-
00:04 Το απόλυτα οξύμωρο σχήμα
-
00:03 Το παλιό πρέπει ν' αλλάζει
-
00:02 Σβήστε τα φώτα...
-
00:01 Κλεφτοδήμαρχοι και διαβολοχρεώσεις
-
12/02 ΕΕ για ανταγωνιστικότητα: Οδικός χάρτης για "Μία Ευρώπη, μία αγορά"
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία
-
Τουρισμός: Τι δείχνουν τα early bookings για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (62)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (45)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (26)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (23)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (15)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (12)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ