Συνεχης ενημερωση
|
23ης Μαρτίου 2020
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών - Χρηματιστήριο Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, γνωστοποιεί ότι την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 θα υλοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των 26.666.665 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε." (ISIN:GRS489003004), σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Επίσης,
Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε :
- την παραίτηση της εταιρίας ? μέλους του Χ.Α. "ΑΛΦΑ FINANCE ΑΕΠΕΥ" από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των ΣΜΕ των μετοχών των εταιρειών "FOURLIS Α.Ε.ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" και "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.". Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης ορίζεται η Δευτέρα 6 Απριλίου 2020.
- την παραίτηση της εταιρίας ? μέλους του Χ.Α. "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ." από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί της μετοχής της εταιρείας "ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.". Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί της μετοχής της εισηγμένης εταιρείας ορίζεται η Τρίτη 14 Απριλίου 2020.
| Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
|
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
09:15 Αγροτοσυνδικαλιστής Μαλγάρων Γ. Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: "Ενημερώθηκα για το λόγο από τα sites"
-
08:54 Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα τελευταία Κυριακή του χρόνου
-
08:46 "Kόβουν" στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες τη Δευτέρα
-
08:32 Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ στη Φλόριντα - Στο επίκεντρο η ουκρανική εκδοχή του αμερικανικού σχεδίου
-
08:26 Οι 30 μόνιμες παροχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ του 2025
-
08:00 Mega επενδύσεις σε ακίνητα εισοδήματος
-
08:00 Μπίρα: Από την ανάπτυξη του 2024 στην πτώση 4%-6% το 2025
-
08:00 Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα
-
08:00 Ψηφιακός μετασχηματισμός - Η AI αλλάζει τις επιχειρήσεις και φέρνει μεγάλες προκλήσεις
-
08:00 Έτος - σταθμός το 2026 για την Κεντροαριστερά
-
Μειώνεται στην 5ετία η παραγραφή χρεών
-
Τεκμήρια διαβίωσης: Οι προθεσμίες και τα μυστικά για την εξουδετέρωσή τους με γονικές παροχές και δωρεές
-
Πότε η εφορία ακυρώνει πρόστιμα
-
Μπίρα: Από την ανάπτυξη του 2024 στην πτώση 4%-6% το 2025
-
Mega επενδύσεις σε ακίνητα εισοδήματος
-
"Kόβουν" στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες τη Δευτέρα
-
Οι 30 μόνιμες παροχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ του 2025
-
Έτος - σταθμός το 2026 για την Κεντροαριστερά
-
Ψηφιακός μετασχηματισμός - Η AI αλλάζει τις επιχειρήσεις και φέρνει μεγάλες προκλήσεις
-
Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα τελευταία Κυριακή του χρόνου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


