Συνεχης ενημερωση
Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει ότι οι μέτοχοι της συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 28η Ιουνίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, οδός Ευτυχίδου αρ. 45 σύμφωνα με την από 03.06.2019 πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν δέκα πέντε (15) μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων που αντιπροσώπευσαν πέντε εκατομμύρια διακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες εννιακόσες πενήντα οκτώ (5.255.958) ψήφους, ποσοστό 29,90% του συνόλου των 17.579.754 μετοχών της εταιρείας.
Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως:
- Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις και τις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της 31.12.2018 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.
- Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως και η Συνέλευση απαλλάσσει παμψηφεί το Διοικητικό Συμβούλιο και τους ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως επί του Ισολογισμού και της εν γένει διαχειρίσεως της χρήσεως 2018.
- Επί του τρίτου θέματος της ημερησίας διατάξεως αποφασίζεται, η ανάθεση του τακτικού ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2231/1994, στην ελεγκτική εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ", (Αρ. Μητρώου 156) και εκλέγεται ως τακτικός ελεγκτής ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ του Αναστασίου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 14001 και ως αναπληρωματικός ελεγκτής ο ορκωτός ελεγκτής κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΜΑΚΗΣ του Δημητρίου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 1710. Η αμοιβή των ελεγκτών θα καθορισθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
- Επί του τέταρτου θέματος της ημερήσιας διατάξεως o Πρόεδρος γνωστοποιεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν έλαβαν αμοιβές κατά τη χρήση 2018. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση των μετόχων παρέχει προέγκριση για την καταβολή αμοιβών σε μέλη του Δ.Σ. για υπηρεσίες που παρέχουν κατά την λειτουργία της εταιρείας έως του ποσού των 150.000 ευρώ συνολικά για την χρήση 2019.
- Επί του πέμπτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα παρέχει έγκριση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Διευθυντικά Στελέχη της Εταιρείας για την συμμετοχή τους στην Διοίκηση εταιρειών οι οποίες συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με την εταιρεία.
- Επί του έκτου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την εναρμόνιση του Καταστατικού της εταιρείας σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ν. 4548/2018, καθώς και το πλήρες νέο κείμενο του Καταστατικού της Εταιρείας. Σημειώνεται ότι τα άρθρα: Άρθρο 1, Άρθρο 2, Άρθρο 3, Άρθρο 4, Άρθρο 9, Άρθρο 10, Άρθρο 15, Άρθρο 19, Άρθρο 21 παρέμειναν ως έχουν, καθώς δεν έχρηζαν αναπροσαρμογής.
- Επί του έβδομου θέματος της ημερησίας διατάξεως η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε παμψηφεί τα κάτωθι: Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017 και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της εταιρείας και δυνάμει απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας έχει εγκρίνει τις εξής υποψηφιότητες, προκείμενου να στελεχώσουν την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, άπασες δε οι υποψηφιότητες πληρούν τα κριτήρια του Νόμου και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, ήτοι:
1) Γρηγόριο Δέδε, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., οικονομολόγο
2) Αριστοτέλη Τσαγκαρογιάννη, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., αγρονόμο τοπογράφομηχανικό
3) Μιχαήλ Αδαμαντόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., πολιτικό μηχανικό
Κατόπιν της εισηγήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, άπαντες οι μέτοχοι ενέκριναν παμψηφεί την εκλογή Επιτροπής Ελέγχου με μέλη αυτής:
1) Γρηγόριο Δέδε, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., οικονομολόγο
2) Αριστοτέλη Τσαγκαρογιάννη, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., αγρονόμο τοπογράφομηχανικό
3) Μιχαήλ Αδαμαντόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., πολιτικό μηχανικό
Επίσης, άπαντες οι μέτοχοι ενέκριναν παμψηφεί και εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου τον κ. Γρηγόριο Δέδε.
Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται στη Γενική Συνέλευση, όπως η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου οριστεί ανάλογη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Κατόπιν τούτου άπαντες οι μέτοχοι αποφάσισαν παμψηφεί όπως η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι ανάλογης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι έως 30/06/2022.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται να παρασχεθεί από τη Γενική Συνέλευση η εξουσιοδότηση σε αυτό, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να προβαίνει σε αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, σε περίπτωση παραίτησης αυτού, ορίζοντας το νέο μέλος από τα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
Κατόπιν αυτού, άπαντες οι μέτοχοι αποφάσισαν παμψηφεί την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να προβαίνει σε αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, σε περίπτωση παραίτησης αυτού, ορίζοντας το νέο μέλος από τα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, υπό την προϋπόθεση να μην αλλάζει ο χαρακτήρας της Επιτροπής Ελέγχου ως ανεξάρτητης επιτροπής.
Επί του όγδοου θέματος της ημερησίας διατάξεως δεν υπάρχουν άλλα θέματα.
Όλες οι αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 29,90% του μετοχικού κεφαλαίου
Αθήνα, 28 Ιουνίου 2019
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (16)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
