Συνεχης ενημερωση
Η "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε." ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ότι, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 7ης Ιουνίου 2019 ενέκρινε τη διανομή μερίσματος χρήσης 0,75 Ευρώ ανά μετοχή. Δεδομένου ότι έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα ύψους 0,25 Ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,50 Ευρώ ανά μετοχή.
Το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,50 Ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 10% (0,05 Ευρώ ανά μετοχή), σύμφωνα με το Νόμο 4603/2019 (άρθρο 65) και τη σχετική εγκύκλιο Ε.2092/3-6-2019, συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανέρχεται σε 0,45 Ευρώ ανά μετοχή.
Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, η Τακτική Γενική Συνέλευση όρισε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης αυτού (record date), την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019.
Η καταβολή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τους παρακάτω τρόπους:
1. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους δικαιούχους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για τους υπόλοιπους δικαιούχους μετόχους.
Για την πληρωμή από το δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας ο δικαιούχος μέτοχος οφείλει να προσκομίσει:
- Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.), Εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ)
-Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.
Η είσπραξη του μερίσματος, θα είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετοχολογίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Χειμάρρας 8α, 151 24 Μαρούσι (τηλ. 210-6302979, 210-6302980, fax 210-6302986, 210-6302987).
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2018
-
21:19 Απατεώνες απέσπασαν ως "τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ" χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από 70χρονη
-
20:56 Τη σημασία της ενότητας επεσήμανε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο βασιλιάς Κάρολος
-
20:43 Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο στηρίζει τον γιο του για πρόεδρο στις εκλογές του 2026
-
20:19 Σουηδία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που επιτέθηκε σε ενοίκους σπιτιού στο Μπόντεν
-
20:00 Startups: Γιατί οι Έλληνες fund managers αισιοδοξούν για το 2026
-
19:37 NYT: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
-
19:20 Ισραήλ: 5 συλλήψεις για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
-
18:56 Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - "Υπάρχουν καλές ιδέες για μια βιώσιμη ειρήνη"
-
18:35 Με ιδιαίτερη αναφορά στην Ουκρανία το μήνυμα του ποντίφικα για τα Χριστούγεννα
-
18:13 Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά "σοβαρό περιστατικό" στην πόλη Μπόντεν
-
Μερίδια προμηθευτών: Κάτω από το 50% η ΔΕΗ – Άνοδος για Metlen, στο 15% ΗΡΩΝ–NRG
-
Τι αυξήσεις μισθών θα φέρει το ξεπάγωμα των συλλογικών συμβάσεων
-
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη
-
Τα 13 μεγάλα επιχειρηματικά deals του νέου έτους
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα
-
Η Μόσχα παρουσίασε πρόταση στο Παρίσι σχετικά με τον φυλακισμένο στην Ρωσία Γάλλο ερευνητή Λοράν Βινατιέ
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες
-
Νόβακ: Οι κυρώσεις καθυστερούν τα σχέδια της Ρωσίας για τριπλασιασμό της παραγωγής LNG
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος
-
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Ζελένσκι: Ευχόμαστε να εξαφανιστεί από προσώπου γης ο Πούτιν για να έλθει ειρήνη (27)
-
Η "ακτινογραφία" των τριών: Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς (24)
-
Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες (17)
-
CNN: Η σκιά της Ρωσίας κάνει την προοπτική του πολέμου πραγματική για την Ευρώπη - "Οι κυβερνήσεις πρέπει να πουν την αλήθεια στους λαούς τους" (16)
-
Φτιάχνεται αυτός ο κόσμος; (8)
-
ΟΣΥ: Η αναζήτηση οδηγών στα λεωφορεία γίνεται… μαραθώνιος (5)
-
Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα (5)
-
Ο Τραμπ εύχεται "ευτυχισμένα Χριστούγεννα" σε όλους, "συμπεριλαμβανομένων των αποβρασμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς" (3)
-
Απατεώνες απέσπασαν ως "τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ" χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από 70χρονη (2)
-
Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για αλκοτέστ – Σε 7.000 ελέγχους εντοπίστηκαν 87 παραβάτες (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ