Συνεχης ενημερωση
Η εταιρία γνωστοποιεί τις αποφάσεις τις οποίες έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της, η οποία συνήλθε σήμερα 27/7/2007. Σημειώνουμε ότι στην εν λόγω Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν 115 μέτοχοι όπως νομίμως εκπροσωπήθηκαν με συνολικό αριθμό μετοχών 8.469.897 και αντίστοιχο αριθμό ψήφων, οι οποίοι εκπροσωπούν ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ψήφισε επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας) αποφάσισε την έκδοση ομολογιακού δανείου που θα είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της Εταιρίας με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων. Το εν λόγω ομολογιακό δάνειο θα είναι μη διαπραγματεύσιμο, ύψους έως Euro 23 εκατομμυρίων,και διάρκειας εως 7 ετών.
2. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου) αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου του Ν. 3156/2003 μη μετατρέψιμου σε μετοχές μέχρι του ανώτατου συνολικού ποσού των Euro5 εκατομμυρίων, διάρκειας έως και 5 έτη. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν με το εν λόγω δάνειο θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των σχεδίων της Εταιρίας και για την αναδιάρθρωση των υφισταμένων υποχρεώσεών της.
3. Παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο να διαπραγματευτεί περαιτέρω και να καθορίσει τους ειδικότερους όρους των παραπάνω ομολογιακών δανείων καθώς και να προβεί νομίμως σε όλες τις αναγκαιές διαδικασίες και διατυπώσεις για την έκδοση των εν λόγω ομολογιακών δανείων, μεταξύ των οποίων και την σχέση ανταλλαγής με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
4. Αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά ποσό Euro676.696,68 με κεφαλαιοποίηση μέρους του υπέρ το άρτιο αποθεματικού με την έκδοση 1.253.142 νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους με αναλογία μιας νέας κοινής ονομαστικής προς δέκα παλαιές και την σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανωτέρω αύξηση και να εισαχθούν οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να διανεμηθούν στους δικαιούχους. με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
5. Αποφάσισε την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Euro0,54 σε Euro0,36 με την έκδοση 6.892.281 νέων μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους κατ αναλογία μίας νέας προς δύο παλαιές με ταυτόχρονη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανωτέρω διαδικασία και να εισαχθούν οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να διανεμηθούν στους δικαιούχους. με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
6. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου), αποφάσισε την έκδοση έως 1.571.440 δικαιωμάτων προαίρεσης (ήτοι ποσοστου 7.6% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί μετά από την υλοποίηση των αποφάσεων 4 και 5 της παρούσας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης) προς το προσωπικό και τα μέλη ΔΣ της Εταιρίας σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται στον κανονισμό του προγράμματος που υποβλήθηκε προς το σκοπό αυτό. Ειδικότερα, εκτός από τον ανώτατο αριθμό δικαιωμάτων που δύναται να χορηγηθεί, ορίζεται η τιμή διάθεσης που είναι Euro 1,00 ανα δικαίωμα. Η άσκηση των δικαιωμάτων που θα λήξουν την 30η Νοεμβρίου 2007 ορίστηκε από 1 Νοεμβρίου 2007 έως και την 30η Νοεμβρίου 2007. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, εξουσιοδοτήθηκε προκειμένου να υλοποιήσει αυτή την απόφαση.
7. Αποφάσισε την παροχή ειδικής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, εντός της επόμενης πενταετίας, μέχρι του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου κατά το χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
8. Αποφάσισε την παροχή ειδικής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εντός της επόμενης πενταετίας, μέχρι του ημίσεως του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου κατά το χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
9. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου), αποφάσισε την αγορά έως 2.067.684 ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλαδή ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί μετά από την υλοποίηση των αποφάσεων 4 και 5 της παρούσας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Ανώτατη τιμή αγοράς ορίστηκε Euro 4,50 ανά μετοχή και κατώτατη Euro 1,00 ανά μετοχή. Οι εν λόγω μετοχές πρόκειται να διανεμηθούν στο προσωπικό της Εταιρίας. Η διαδικασία αγοράς θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους ενώ παρασχέθηκε ειδική εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της Εταιρίας για την υλοποίηση της απόφασης.
10. Αποφασίστηκε η σύνταξη ενιαίου κειμένου του καταστατικού με την τροποποίηση του άρθρου 5 με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μετόχων (δηλαδή με ποσοστό 67,59 τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου).
-
19:03 ΣτΕ: Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και Εκλογοδικείου για το 2026-2027
-
18:50 Δ. Μιχαηλίδου: Βιώσιμα κίνητρα για μετεγκατάσταση στις ακριτικές περιοχές
-
18:48 ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού και μία ακόμη κατηγορουμένη στην υπόθεση του κυκλώματος από την Κρήτη
-
18:46 Κ. Πιερρακάκης: "Οι αγρότες θα έχουν την στήριξη μας στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους"
-
18:43 ΗΠΑ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση" το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών Clan del Golfo
-
18:41 Κομισιόν: Νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τομέα υγείας - Σχέδιο "Safe Hearts"
-
18:32 Π. Μαρινάκης: Είμαστε η γενιά που πρέπει να ανοίξει για πρώτη φορά με ειλικρίνεια τη συζήτηση για το δημογραφικό
-
18:31 Κ. Χατζηδάκης: Το πλαίσιο πρόσθετης στήριξης των αγροτών - Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στην αντλία, πρωτοβουλίες από ΔΕΗ
-
18:24 Η Κομισιόν αναθεωρεί το στόχο για την πλήρη απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων το 2035
-
18:18 Ν. Ανδρουλάκης: Αν δεν φύγει γρήγορα η ΝΔ θα έχουμε νέες περιπέτειες
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (87)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (56)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (16)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Reuters για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Θέμα ημερών" οι ανακοινώσεις - Κούρεμα 15-50% βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (8)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ