Συνεχης ενημερωση
H βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι δημοσίευσε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €94,23 εκ. έναντι €79,25 εκ. το 2017,αυξημένος κατά +18,9%. Τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:
Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €17,29 εκ. έναντι €12,45 εκ. το 2017.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €14,24 εκ., έναντι €9,89 εκ. το 2017.
Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε €10,12 εκ., έναντι €7,34 εκ. το 2017.
Στην ελληνική αγορά παγωτού, η Κρι Κρι ενίσχυσε τη θέση της επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων +9,8%. Στις επιδόσεις αυτές, συνέβαλε το ισχυρό επικοινωνιακό πλάνο, η αύξηση των σημείων διανομής, αγγίζοντας πλέον τα 16.000 σημεία σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και τα δυναμικά λανσαρίσματα των νέων προϊόντων. H μάρκα Κρι Κρι κατατάσσεται στη 2η θέση της ελληνικής αγοράς παγωτού, με μερίδιο σε όγκο 15,4% (στοιχεία NIELSEN Δεκ. 2018).
Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, στην οποία η Κρι Κρι κατέχει τη δεύτερη θέση σε όγκο, οι πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση +8,3%. Στον τομέα αυτό, η εταιρεία εστιάζει στη μεγάλη κατηγορία του στραγγιστού γιαουρτιού. Συνέχισε δυναμικά την υποστήριξη της νέας σειράς στραγγιστών γιαουρτιών "Στραγγιστό & Αγαπημένο" με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επικοινωνίας, καταφέρνοντας μία αύξηση μεριδίου στην κατηγορία +1.2πμ.. Επίσης, ενίσχυσε τη θέση της και στις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, όπως είναι οι κατηγορίες των γιαουρτιών αγελάδος, των λειτουργικών γιαουρτιών, αλλά και των παιδικών, όπου κατέχει την πρώτη θέση με μερίδιο σε όγκο 38,6%. Συνολικά το μερίδιο της Κρι Κρι σε όγκο αυξήθηκε από 14,2% στο 15,2% (στοιχεία IRI, Δεκ. 2018).
Τέλος, οι εξαγωγές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο 36,3% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων, παρουσιάζοντας αύξηση +41,7%. Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται, κυρίως, από την αξιοποίηση της δυναμικής του ελληνικού γιαουρτιού, στις αγορές της Μ. Βρετανίας και της Ιταλίας, καθώς και από πωλήσεις παγωτού στη Μ. Βρετανία.
Όσον αφορά στις επενδύσεις, η Κρι Κρι έχει εκπονήσει και υλοποιεί σχέδια, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, αλλά και την τεχνολογική αναβάθμιση, των εργοστασίων γιαουρτιού και παγωτού. Σχέδια συνολικού προϋπολογισμού €18 εκ. έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Στη χρήση 2018, οι παραγωγικές επενδύσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα €8εκ.
Για τη χρήση 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού €0,150 ανά μετοχή (2017: €0,115 ανά μετοχή). Η διανομή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.
-
00:05 Αντιπλημμυρική θωράκιση και άλλες απάτες
-
00:05 Η "βουβή" κρίση είναι ήδη εδώ
-
00:05 Το Σύνταγμα δεν είναι passe-partout
-
00:05 MSCI: Το Χ.Α. ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες
-
00:05 Το "πεντοχίλιαρο" του χρυσού
-
00:04 Το 5ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων: Η αγορά παλιών σπιτιών περνάει στη φάση των 2 (!) τιμών πώλησης...
-
00:03 Γιατί η εκρηκτική άνοδος του ασημιού είναι σημαντικότερη από ό,τι δείχνει
-
00:02 Αξιολόγηση στο δημόσιο... Εδώ γελάνε...;
-
00:01 Το πρόβλημα της χώρας είναι συνταγματικό
-
00:00 H Space X εξαγόρασε την xAI - Στα $1,25 τρισ. εκτιμάται η αξία ενόψει συγχώνευσης
-
Ερχεται απόφαση για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων - Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη στο ΣτΕ
-
ΜΙΔΑ: Έρχεται η μεγάλη απογραφή για επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων - Ποια στοιχεία θα κληθούν να δηλώσουν
-
Νέος γύρος sell-off στα πολύτιμα μέταλλα - Σε ελεύθερη πτώση χρυσός και ασήμι (upd)
-
Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Alpha Bank – Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός
-
Φυσάμε το γιαούρτι
-
Σάλος με τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου: Αυτή είναι η βίλα με πισίνα που νοικιάζει ως πολιτικό γραφείο με λεφτά της ΕΕ
-
Υπονομεύει η Γερμανία τον Κάθετο Διάδρομο Ελλάδας - Ουκρανίας;
-
Παρουσιάστηκε η πλωτή εξέδρα USSPS στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας
-
Η Metlen επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο στο πρόγραμμα φρεγατών πρώτης γραμμής
-
Το 2026 θέλει λιγότερη ορμή, περισσότερη ποιότητα
-
Πώς ΔΕΝ έλυσε η Ουγγαρία το δημογραφικό (67)
-
Υπονομεύει η Γερμανία τον Κάθετο Διάδρομο Ελλάδας - Ουκρανίας; (57)
-
ΜΙΔΑ: Έρχεται η μεγάλη απογραφή για επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων - Ποια στοιχεία θα κληθούν να δηλώσουν (36)
-
Πρεμιέρα για τα προεκλογικά διλήμματα που θα θέσει ο Κ. Μητσοτάκης: Ανοίγει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με αξιολόγηση στο Δημόσιο και νόμο περί ευθύνης υπουργών (24)
-
Κυρ. Μητσοτάκης: "Μη κρατικά ΑΕΙ, αξιολόγηση στο δημόσιο, ευθύνες υπουργών, νέος τρόπος εκλογής ηγεσίας Δικαιοσύνης" (20)
-
Αιχμηρή δήλωση Ευ. Βενιζέλου για τις ανακοινώσεις Κ. Μητσοτάκη περι Συνταγματικής Αναθεώρησης (14)
-
Ερχεται απόφαση για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων - Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη στο ΣτΕ (12)
-
Αποχωρούν από την Νέα Αριστερά ο Ν. Μπίστης και αλλα 9 μέλη της ΚΕ (10)
-
Νέα ανάρτηση Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά: Καλώ τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για την ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν (10)
-
Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Alpha Bank – Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ