Συνεχης ενημερωση
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται σήμερα σε 1032 MW. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 293 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α Ευρώπη.
Τα ετήσια ενοποιημένα αποτελέσματα 2018 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:
Οι ενοποιημένες πωλήσεις για το 2018 ανήλθαν σε 292 εκατ. ευρώ, έναντι 276,5 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένες κατά 5,6%.
Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 216,3 εκατ. ευρώ έναντι 173 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αυξημένα κατά 25%.
Τα έσοδα από τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 19,7 εκατ. ευρώ, έναντι 13,6 εκατ. ευρώ, στο προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 14,4 εκατ. ευρώ έναντι 38,7 εκατ. ευρώ το 2017.
Τα έσοδα από τον τομέα των παραχωρήσεων ανήλθαν σε 41,6 εκατ. ευρώ έναντι 51,1 εκατ. ευρώ, στην προηγούμενη χρονιά.
Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA)1 ανήλθε σε 167,9 εκατ. ευρώ, έναντι 147,5 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένη κατά 13,8%. Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ)1 ανήλθαν σε 120,1 εκατ. ευρώ έναντι 109,3 εκατ. ευρώ, το 2017, αυξημένα κατά 9,8%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 62,4 εκατ. ευρώ έναντι 57 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 9,5 %. Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 44,9 εκατ. ευρώ, έναντι 37 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 21,4 %, κυρίως λόγω της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ σε διεθνές επίπεδο. Η καθαρή δανειακή θέση1 του Ομίλου (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του 2018 διαμορφώθηκε στα 606 εκατ. ευρώ έναντι 576,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου του 2018, αυξημένη κατά περίπου 26 εκατ. την τελευταία περίοδο, λόγω των αυξημένων επενδυτικών δαπανών.
Ο Όμιλος διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 280 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.312 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητάς της.
1 Οι εναλλακτικοί δείκτες μέτρησης ΕΔΜΑ προσδιορίστηκαν όπως στη σημείωση 6 της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης περιόδου 01/01/2018-31/12/2018.
-
14:41 Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασίλειου
-
14:38 ΚΕΠΕ: Βελτίωση δύο δεικτών για τις προσδοκίες στην οικονομία
-
14:37 Στην Αθήνα το F-4 της Euroleague το 2026
-
14:37 Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
14:31 Κ. Τσιάρας: Νέο πλαίσιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές
-
14:30 Morgan Stanley: Long στα ελληνικά ομόλογα, αλώβητο το success story της Ελλάδας, τα βήματα για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρωζώνη
-
14:26 Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ιπποκράτειο - Ερευνάται εάν προκλήθηκε από ηλεκτρονικό πατίνι
-
14:24 Λεκορνί: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δημιουργική - Συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης
-
14:20 "Ουδέν σχόλιο" από το Κρεμλίνο για την κατάρριψη των drones στην Πολωνία
-
14:19 Η Ναυτιλία έπαιξε Γκολφ και έγραψε ιστορία στο Glyfada Greek Maritime Golf Event!
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (91)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (34)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (13)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
