Συνεχης ενημερωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
H ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε την 12η Μαρτίου 2019 από τους μετόχους της τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική αντίστοιχες επιστολές με το ακόλουθο περιεχόμενο:
" Η ( Τράπεζα) ενημερώνει την εταιρεία "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε." (στο εξής "ΝΗΡΕΑΣ") ότι στα πλαίσια πώλησης της συμμετοχής της στη ΝΗΡΕΑΣ και ειδικότερα δυνάμει του απο 20.6.2018 ιδιωτικού συμφωνητικού αγοραπωλησίας μετοχών, που έχουν συνάψει οι τράπεζες Πειραιώς, Αlpha Bank, Eurobank και Εθνική με την Andromeda Seafood Limited ως αγοράστρια (στο εξής η "Αγοράστρια"), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Comp) εξέδωσε την με αριθμό και ημερομηνία Μ.9110/15.2.2019 απόφαση (η "Απόφαση ΕΕ"). Η Απόφαση ΕΕ ενέκρινε την απόκτηση του κοινού ελέγχου των επιχειρήσεων Ανδρομέδα/Νηρέα/Σελόντα, υπό την προϋπόθεση λήψης από τα γνωστοποιούμενα μέρη συγκεκριμένων δεσμεύσεων.
Για την πλήρωση των προϋποθέσεων που θέτει η Απόφαση ΕΕ και την ταχύτερη ολοκλήρωση της εν θέματι συναλλαγής, θα διοριστεί, μεταξύ άλλων, επιβλέπων εντολοδόχος (monitoring trustee), o οποίος θα είναι ανεξάρτητο μέρος, θα παρακολουθεί την διαδικασία και θα ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων σύμφωνα με τους όρους της Απόφασης ΕΕ.
Εν όψει των ανωτέρω, η Τράπεζα ενημερώνει τη ΝΗΡΕΑΣ ότι αποφάσισε να δώσει εντολή στους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους Lazard Freres SAS, PricewaterhouseCoopers και Αlvarez & Marsal και το νομικό της σύμβουλο Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη να παρακολουθήσουν την οργάνωση της διαδικασίας και τη λήψη των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών, ώστε με την σύμπραξη και της ΝΗΡΕΑΣ, όπου αυτή απαιτείται στα πλαίσια όμως της κείμενης νομοθεσίας και των υπαρχουσών ρυθμιστικών και κανονιστικών δυνατοτήτων και υποχρεώσεων, να συνδράμουν στην υλοποίηση των επιβαλλόμενων στην Απόφαση ΕΕ δεσμεύσεων " .
Σε σχέση με το περιεχόμενο της ανωτέρω επιστολής, η εταιρεία υπενθυμίζει ότι δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στα παραπάνω και διευκρινίζει ότι ο ρόλος της είναι επικουρικός ως προς την παροχή των στοιχείων που θα ζητηθούν στα πλαίσια της συνδρομής για την πρόοδο της διαδικασίας, ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, την τήρηση του νόμου και του καταστατικού της.
-
18:33 Ο Ζελένσκι έλαβε το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία - "Θα μιλήσει μαζί του τις επόμενες ημέρες"
-
18:33 Κ. Κάλας: Μόνο με υποστήριξη ΕΕ και Ουκρανίας μπορεί να σταθεί ειρηνευτικό σχέδιο για το ουκρανικό
-
18:33 Αναφορά Τραμπ στη "θανατική ποινή" για Δημοκρατικούς που κάλεσαν τον στρατό να μην υπακούσει σε "παράνομες εντολές"
-
18:25 Εθνική Τράπεζα: Ισχυρή ζήτηση 1,7 δισ. ευρώ για το senior preferred ομόλογο - Υπερκάλυψη πάνω από 3,5 φορές
-
18:17 CrediaBank: Νέο ρεκόρ επιδόσεων στα επαναλαμβανόμενα κέρδη εννεαμήνου, στα €58,9 εκατ.
-
18:16 Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός είναι βαριά εκτεθειμένος - Γιατί φοβούνται το να έρθει ο κ. Ξυλούρης στην Εξεταστική Επιτροπή;
-
18:14 e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για "χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε έμμεσα μέλη"
-
18:07 Έρευνα για το gov.gr: Πόσα χρήματα και πόσος χρόνος εξοικονομούνται
-
18:04 Ebury: Η Fed βρίσκεται σε δύσκολη θέση
-
18:00 ΗΠΑ για κυρώσεις σε Ρωσία: Κινεζικές και ινδικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων με τη Δύση και τείνουν να συμμορφωθούν
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Ρωσία: Τυχόν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ θα απαντηθεί με λήψη νομικών μέτρων κατά Βελγίου και Euroclear
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Ούγγρος ΥΠΕΞ: "Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά το Κίεβο - Υπάρχει μια πολεμική μαφία"
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας
-
Προϋπολογισμός 2026: Υπερπλεόνασμα και συνέχιση της μείωσης του χρέους
-
Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία περικυκλώνει τον Ζελένσκι
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (152)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (48)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (42)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (20)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (18)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (10)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (9)
-
Reuters: Έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να αποκρούσουν αμερικανικό σχέδιο που θα εξανάγκαζε την Ουκρανία σε παραχωρήσεις (7)
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (7)
-
Οι ειδήσεις που έβγαλε από το Λονδίνο ο Γ. Στάσσης για επενδύσεις, AMK, εξαγορές, μέρισμα και τηλεπικοινωνίες (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ