Συνεχης ενημερωση
Οι μετοχές της PC SYSTEMS επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής είχε πραγματοποιηθεί στις 13/1/2006 μετά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η τότε μητρική εταιρία ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο και στην λειτουργία της PC SYSTEMS.
Μετά την αναδιάρθρωση της εταιρίας το Μάιο του 2006, η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της νέας Διοίκησης, στόχος ο οποίος επετευχθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και διαδικασιών που όριζε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., η οποία ελήφθη στην συνεδρίαση της 12.7.2007, ενεκρίθη η επαναδιαπραγμάτευση των 12.702.080 κοινών ονομαστικών μετοχών της, ονομαστικής αξίας Euro 0,37 ευρώ εκάστη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η επιστροφή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επισφραγίζει την ήδη θετική πορεία που διαγράφει το τελευταίο διάστημα η PC SYSTEMS, ενώ παράλληλα υποδηλώνει την 20ετή σημαντική υποδομή της εταιρίας σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού, τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική βελτίωση παρουσίασαν και τα οικονομικά μεγέθη της PC SYSTEMS κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα Euro6,2 εκατ. έναντι Euro 1,7 εκατ., την αντίστοιχη περίοδο του 2006, σημειώνοντας αύξηση 264%. Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) της Εταιρίας ανήλθαν σε Euro613 χιλ. έναντι των ζημιών - Euro 1,6 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2006, ενώ την ίδια εικόνα παρουσίασαν και τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν στα Euro 261 χιλ., σε σύγκριση με - Euro 2,1 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2006. Η PC SYSTEMS δραστηριοποιείται στο χώρο του System Integration.
Οι κύριοι τομείς εστιάζονται στο σχεδιασμό, διάθεση, υποστήριξη, εκπαίδευση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων, στην παροχή υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, στην ολοκλήρωση συστημάτων και στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού.
-
00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
-
00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
-
00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
-
00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
-
00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
-
00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
-
00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
-
30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ