Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται από την εταιρεία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε. ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26.10.2018 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού της διαφοράς υπέρ το άρτιο ποσού 538.900€ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,085€ και την ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 538.900€ με επιστροφή μετρητών στους μετόχους. Η ονομαστική αξία της μετοχής θα μειωθεί αντίστοιχα κατά 0,085€ και θα παραμείνει στην τιμή των 0,60 €.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,60€ σε 0,685€ και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί επιστροφή κεφαλαίου 538.900€ με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,085€ ανά μετοχή.
Μετά τη μείωση από την επιστροφή κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας παραμένει στο ποσό των 3.804.000,00€ και διαιρείται σε 6.340.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,60 € η κάθε μία.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης με την αριθ. 121750 / 15.11.2018 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρείας. Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίαση της 28/11/2018 ενημερώθηκε για την αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την 30/11/2018 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με ονομαστική αξία 0,60€ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,085€ ανά μετοχή.
Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ' αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 03/12/2018.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 06/12/2018. Η καταβολή των μετρητών για το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου θα ξεκινήσει από την 06/12/2018 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας ως ακολούθως:
- Από τους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων, εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.
- Μέσω πίστωσης του λογαριασμού τους στην Εθνική τράπεζα εφόσον οι μέτοχοι έχουν δηλώσει τη συγκεκριμένη τράπεζα ως Χειριστή στο Σ.Α.Τ.
- Από το Δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στους μετόχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών. Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής τους ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και Α.Φ.Μ.) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Η επιστροφή κεφαλαίου σε μετρητά θα καταβάλλεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για 1 έτος δηλαδή έως την 05.12.2019.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 210 6686101 κα. Φιλοθέη Λαψάνη).
-
18:57 Stoiximan: Νέος Head of Marketing ο Αντώνης Πολυχρόνης
-
18:48 Mattel: Kυκλοφορεί μια Barbie στο φάσμα του αυτισμού
-
18:47 Γέλεν: H έρευνα κατά Πάουελ θα πρέπει να ανησυχήσει την αγορά
-
18:45 Μερτς: Ελπίδες για υπογραφή εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Ινδίας στα τέλη Ιανουαρίου
-
18:43 Ουκρανία: Οι απώλειες αμάχων αυξήθηκαν απότομα το 2025 - Πιο αιματηρός χρόνος από το 2022, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος
-
18:39 Σουηδία: Θα δαπανήσει 440 εκατ. δολάρια για μη επανδρωμένα στρατιωτικά συστήματα
-
18:36 Ιράν: Διαδηλωτές υπέρ της κυβέρνησης στην Τεχεράνη - Εκατοντάδες έως χιλιάδες οι νεκροί
-
18:35 M. Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο"
-
18:32 Η Alphabet ξεπέρασε τα 4 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση
-
18:25 Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη 54χρονος για την επίθεση στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει
-
Ο Τραμπ απειλεί να αποκλείσει την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
-
Υπό ποινική έρευνα θέτει η κυβέρνηση Τραμπ τον πρόεδρο της Fed - "Θέλουν να καθορίζουμε τα επιτόκια υπό πολιτική απειλή", απαντά ο Πάουελ
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ
-
Πώς επηρεάζει την Τουρκία η αποσταθεροποίηση του Ιράν
-
Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα
-
Airbnb: Τι πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες-διαχειριστές ακινήτων για να αποφύγουν έξτρα φόρους και πρόστιμα
-
Eurobank: Νέο πρόγραμμα μισθοδοσίας για εκπαιδευτικούς του Δημοσίου
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (80)
-
Τσουνάμι Καρυστιανού σαρώνει την Αντιπολίτευση (29)
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ (19)
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει (15)
-
Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους (14)
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει (13)
-
Το ραβδί στο σακίδιο (13)
-
Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις (13)
-
Στον…αέρα ακόμη οι συναντήσεις Κ. Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου (12)
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ