Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 17:49

  ΕΧΑΕ: Ανακοίνωση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  27ης Νοεμβρίου 2018

  Επιτροπή Εισαγωγών & Λειτουργίας Αγορών - Χρηματιστήριο Αθηνών

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, εξέτασε περιπτώσεις μετοχών εταιριών, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου περί διαγραφής και αποφάσισε τα εξής:

  1.            Τη διαγραφή των μετοχών των εταιριών:

  -              ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Β.Ε.Ε.

  -              ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

  -              ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.

  -              ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.E.

  -              ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕΒΕ

  -              ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

  -              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.

  -              ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

  -              ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε. 

  -              ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ  Α.Ε.Β.Ε.

          και των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων:

  -              T ΒΑΝΚ Α.Τ.Ε.

  -              ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.

  οι οποίες τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. Ως ημερομηνία αφαίρεσης όλων των μετοχών των προαναφερόμενων εταιριών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

  Σχετικές ανακοινώσεις των προαναφερόμενων εταιριών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου, www.athexgroup.gr. Η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Χρηματιστηρίου για σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

  2. Τη χορήγηση προθεσμίας έως τις 30 Ιουνίου 2019 στις εταιρίες ΚΕΡΑΜΕΙΑ-ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., κατόπιν σχετικού αιτιολογημένου αιτήματος των εταιριών και προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλουν τη διαγραφή των μετοχών τους.

  Επίσης, ενέκρινε την παραίτηση της εταιρίας ? μέλους του Χ.Α. "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ." από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ", "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" και "MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ". Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των ανωτέρω μετοχών ορίζεται η Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018.

   

  Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

   

   

  Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

  Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

  Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

  Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

  Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

  Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων