Συνεχης ενημερωση
27/09/2018
Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τη Space Hellas το Α' εξάμηνο του 2018
Mε αύξηση ύψους 9,84% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas ανήλθε σε € 27,6 εκ. για το Α' εξάμηνο του 2018, έναντι € 25,2 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Τα μεικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση και ανήλθαν σε € 8,2 εκ. το Α' εξάμηνο του 2018 έναντι € 5,9 εκ. το 2017 συνεπεία της μεγαλύτερης συνεισφοράς στον τζίρο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Ακολουθώντας την ίδια τάση, το EBITDA κινήθηκε ανοδικά και έκλεισε σε € 3,2 εκ. έναντι € 2,1 εκ. της περσινής περιόδου. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν και ανήλθαν σε € 1.141 χιλ. το Α' εξάμηνο του 2018 έναντι € 849 χιλ. το 2017. Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων για τη Space Hellas, παρουσίασαν αύξηση 16,5% και ανήλθαν σε € 638 χιλ. έναντι € 548 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Η συνέχιση του υψηλού τζίρου του ομίλου και το Α' εξάμηνο του 2018 και ιδιαίτερα στο δεύτερο τρίμηνο, επηρέασε τις ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες σε € -3.860 χιλ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 που ήταν € -2.559 χιλ. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες τόσο για τη λειτουργία, όσο και για τις επενδυτικές δραστηριότητες του ομίλου, καλύφθηκαν από την αύξηση του δανεισμού (χρηματοδοτικές ροές € 2.537 χιλ.) και από τα ταμειακά διαθέσιμα. Η διατήρηση της απαραίτητης ρευστότητας για την κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών του ομίλου, συνεχίζει να είναι πρωταρχικός στόχος και επιτυγχάνεται τόσο από την αύξηση της κερδοφορίας, όσο και από την πρόσβαση σε, κατά κύρια βάση, μακροπρόθεσμα κεφάλαια. Για τη μητρική εταιρεία ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα € 25,9 εκ. το Α' εξάμηνο του 2018, έναντι € 23,5 εκ. το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 2,4 εκ. έναντι € 1,5 εκ. την ίδια περίοδο του 2017. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το Α' εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε € 1,2 εκ. έναντι € 1,0 εκ. το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 20% και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων, ανήλθαν σε € 855 χιλ. έναντι € 854 χιλ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης αναφερόμενος στην πορεία του Ομίλου, δήλωσε: "Το 2ο εξάμηνο του 2018 ο όμιλος αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που καταγράφτηκε το 1ο εξάμηνο με αύξηση των οικονομικών μεγεθών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις επίτευξης νέου ιστορικού εσόδων. Η θετική πιστοληπτική αξιολόγηση του Ομίλου από το τραπεζικό σύστημα, εξασφαλίζει και ενισχύει την απρόσκοπτη εκτέλεση των επιχειρηματικών και επενδυτικών πλάνων του."
Σχετικά με τη Space Hellas:
Η Space Hellas δραστηριοποιείται από το 1985 ως System Integrator. Αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στις αγορές ICT και ασφάλειας, καθώς παρέχει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες, τις οποίες υποστηρίζει με ένα υπερσύγχρονο τεχνικό δίκτυο. Στην πολυετή πορεία της έχει συνάψει στρατηγικές συμφωνίες με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους και έχει στο ενεργητικό της μία εντυπωσιακή λίστα ολοκληρωμένων σύνθετων έργων. Ως καινοτόμος εταιρεία προσφέρει λύσεις προστιθέμενης αξίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ διαθέτει υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις και στην Κύπρο, θυγατρικές στην Κύπρο, στη Μάλτα, στη Σερβία, στη Ρουμανία και στην Ιορδανία. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται από την Ευρώπη έως και τη Μέση Ανατολή. Η Space Hellas είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2000.
-
00:05 Η Συρία οφείλει να προστατεύσει τις μειονότητές της
-
00:05 Οι αδυναμίες στα ηλεκτρικά δίκτυα ακριβαίνουν το ρεύμα στην Ευρώπη
-
00:05 Η αγορά τιμώρησε τη Jumbo - Δίκαια;
-
00:04 Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο της βιωσιμότητάς σας
-
00:04 Το ΕΣΥ στην εποχή της ψηφιακής υγείας: Από την διαχείριση της κρίσης στην σύγχρονη φροντίδα υγείας
-
00:04 Το απόλυτα οξύμωρο σχήμα
-
00:03 Το παλιό πρέπει ν' αλλάζει
-
00:02 Σβήστε τα φώτα...
-
00:01 Κλεφτοδήμαρχοι και διαβολοχρεώσεις
-
12/02 ΕΕ για ανταγωνιστικότητα: Οδικός χάρτης για "Μία Ευρώπη, μία αγορά"
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία
-
Τουρισμός: Τι δείχνουν τα early bookings για τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (62)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (45)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (26)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (23)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (15)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (12)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ