Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.3 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Στις 03/09/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας στο Μαρούσι Ν. Αττικής, οδός Αμαρουσίου – Χαλανδρίου αρ. 16 η Β΄Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας "J&P - ABAΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ". Κατά τη συνεδρίαση της ως άνω Β΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 34,771% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 27.002.460 μετοχές. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν, έχουν ως εξής:
Θέμα1ο : Μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από € 0,58 σε € 0,30 με συνέπεια την μείωση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 21.743.358,00 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση ισόποσων συσσωρευμένων ζημιών. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.002.460 ψήφους (ποσοστό 34,771%), αποφάσισε τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,58€ σε 0,30€/μετοχή με συνέπεια τη μείωση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 21.743.358,00 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση ισόποσων συσσωρευμένων ζημιών.
Θέμα 2ο : Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των ευρώ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (20.000.000,00 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,45/μετοχή και την έκδοση 44.444.444 νέων κοινών μετοχών. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.002.460 ψήφους (ποσοστό 34,771%), αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των ευρώ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (20.000.000,00 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,45/μετοχή και την έκδοση 44.444.444 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ/μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νεοεκδοθησομένων μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".
Θέμα 3ο : Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίηση αυτού. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, ήτοι με 27.002.460 ψήφους (ποσοστό 34,771%), αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας ως ακολούθως:
ΑΡΘΡΟ 5
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
1. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε τριάντα έξι εκατομμύρια εξακόσιες είκοσι εννέα χιλιάδες επτακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ και είκοσι λεπτά του ευρώ (36.629,788,20€), διαιρούμενο σε εκατόν είκοσι δύο εκατομμύρια ενενήντα εννέα χιλιάδες διακόσιες ενενήντα τέσσερις (122.099.294) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (0,30 ευρώ) η κάθε μία και έχει καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά και σε είδος:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
1.12. Με απόφαση της ΄Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία συνήλθε στις 03.09.2018, αποφασίστηκε: α) Η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,58€ σε 0,30€/μετοχή με συνέπεια τη μείωση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των είκοσι ενός εκατομμυρίων επτακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων τριακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ (21.743.358,00€), με κεφαλαιοποίηση ισόποσων συσσωρευμένων ζημιών και β) Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των Ευρώ είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000,00 €) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης € 0,45/μετοχή και την έκδοση σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα τεσσάρων (44.444.444) νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30€/μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της τιμής διαθέσεως και της ονομαστικής αξίας ποσού 0,15 € ανά μετοχή, δηλαδή έξι εκατομμύρια εξακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες ευρώ και εξήντα λεπτών του ευρώ, (6.666.666,60€) (=44.444.444 Χ 0,15) θα αχθεί, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, στο λογαριασμό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".
-
18:30 Γαλλία: Ο Λεκορνί προσέφυγε στο Σύνταγμα για να περάσει τον προϋπολογισμό χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση
-
18:28 Τα ΗΑΕ αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Τραμπ να συμμετάσχουν στο "Συμβούλιο Ειρήνης"
-
18:10 Andy Jassy (CEO της Amazon): Οι δασμοί αρχίζουν να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων
-
18:02 Πολωνία: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την έκτακτη βοήθεια που χορηγεί στους Ουκρανούς πρόσφυγες
-
18:00 Ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ έφερε η συνάντηση Δένδια-Κατζ
-
17:46 Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο θα μετέχει στο "Συμβούλιο Ειρήνης" του Τραμπ
-
17:41 Π.Λαφαζάνης (ΟΠΕΚΕΠΕ): Καμία σχέση η ΚΥΑ 335 του 2015 με την ΚΥΑ του 2017 για βοσκοτόπια χωρίς ζώα
-
17:39 Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Στρατηγική αυτονομία, επενδύσεις και σταθερό πλαίσιο για τη φαρμακευτική πολιτική 2026–2030
-
17:36 Άντερς Φογκ Ράσμουσεν (πρώην γγ ΝΑΤΟ): Φτάνει πια με τις κολακείες στον Τραμπ
-
17:33 Δανία: Το συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension πουλάει τα αμερικανικά ομόλογά του
-
Γιατί το "Κόμμα Καρυστιανού" εξασφαλίζει 3η τετραετία στον Κ. Μητσοτάκη
-
Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο Γάλλους πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν στρατιωτική "απειλή" για τη Γαλλία
-
Ο Τραμπ ανήρτησε SMS του Μακρόν: "Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω τι κάνεις στη Γροιλανδία" - Προτείνει συνάντηση
-
Τραμπ κατά Βρετανίας: Η συμφωνία για παραχώρηση των Νήσων Τσάγκος στον Μαυρίκιο δείχνει "απόλυτη αδυναμία"
-
Τα "γυρίζει" υπέρ Τραμπ η Ρωσία: "Η Γροιλανδία δεν αποτελεί φυσικό μέρος της Δανίας"
-
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, εξοργισμένος για την "ανικανότητα" στελεχών
-
Τα τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας δεν είναι αυτό που φαίνονται
-
Τραμπ: Οι Ευρωπαίοι δεν θα "αντισταθούν πολύ" στο σχέδιο για τη Γροιλανδία - "100% θα επιβάλω τους δασμούς την 1η Φεβρουαρίου"
-
"Το κράτος θα ορίζει το ενοίκιο" σε νεόδμητα με αφορολόγητη ενοικίαση - Γιατί θα αποτύχει το μέτρο
-
Έρχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια
-
Γιατί έχασε το 1/4 των ψηφοφόρων της η ΝΔ; (54)
-
Γιατί το "Κόμμα Καρυστιανού" εξασφαλίζει 3η τετραετία στον Κ. Μητσοτάκη (33)
-
Τραμπ: Οι Ευρωπαίοι δεν θα "αντισταθούν πολύ" στο σχέδιο για τη Γροιλανδία - "100% θα επιβάλω τους δασμούς την 1η Φεβρουαρίου" (30)
-
Τα "γυρίζει" υπέρ Τραμπ η Ρωσία: "Η Γροιλανδία δεν αποτελεί φυσικό μέρος της Δανίας" (28)
-
Ο Τραμπ ανήρτησε SMS του Μακρόν: "Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω τι κάνεις στη Γροιλανδία" - Προτείνει συνάντηση (26)
-
Έρχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια (26)
-
Το ψάρι βρομάει απ’ τις Βρυξέλλες! (25)
-
Τραμπ κατά Βρετανίας: Η συμφωνία για παραχώρηση των Νήσων Τσάγκος στον Μαυρίκιο δείχνει "απόλυτη αδυναμία" (16)
-
Μ. Καρυστιανού μετά τον σάλο για τις αμβλώσεις: "Διαστρεβλώθηκε σκοπίμως η απάντησή μου" (12)
-
Πώς η Ευρώπη μπορεί να πείσει τον Τραμπ (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ