Συνεχης ενημερωση
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 04.07.2018
Ανακοινώνεται από την ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ότι την 04.07.2018 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στην έδρα της εταιρίας στην Κηφισιά, στην οποία παρέστησαν νόμιμα 3 μέτοχοι εκπροσωπούντες 15.943.300 μετοχές, ήτοι ποσοστό 66,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1. Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων για την χρήση 2017, με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, και της διάθεσης των αποτελεσμάτων.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, καθώς και τη διάθεση των αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, τα κέρδη χρήσεως 2017 της ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ προ φόρων ανέρχονται σε ποσό € 5.257.190,51 και µετά την αφαίρεση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης ποσού € 1.579.229,54, απομένουν κέρδη προς διάθεση συνολικού ποσού € 3.677.960,97, τα οποία η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε να διατεθούν ως εξής :
Για τακτικό αποθεµατικό € 190.000,00
Για µέρισµα από τα κέρδη της χρήσεως € 1.422.752,70
Υπόλοιπο κερδών εις νέον € 2.065.208,27
Σύνολο € 3.677.960,97
Σύµφωνα µε τα ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε για τη χρήση 2017 τη διανομή µερίσµατος ποσού € 1.422.752,70 προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 115.585 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία, και αντιστοιχεί σε 0,06 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό του μερίσματος των 0,06 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σύμφωνα με το νόμο σε παρακράτηση φόρου 15% .
Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018. Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (Record Date) ορίστηκε η Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018. Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίστηκε η Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018.
2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την χρήση 2017.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2017.
3. Έγκριση αμοιβών των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2017 και προέγκριση αυτών για το έτος 2018.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2017 και παρείχε επίσης προέγκριση για τις αμοιβές των για το έτος 2018.
4. Εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρίας και Ενοποιημένων) για την χρήση 2018 και καθορισμός της αμοιβής τους.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, την εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή από την εταιρία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. για τις Ετήσιες και Εξαμηνιαίες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρίας και του Ομίλου για την χρήση 2018, καθώς επίσης και την αμοιβή τους.
5. Ανακοίνωση της εκλογής από το Διοικητικό Συμβούλιο μέλους του σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
Η Γενική Συνέλευση, με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, επικύρωσε την ανακοίνωση εκλογής της κας Καρνέση Ανζελίκ ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ .
6. Τροποποίηση των άρθρων 4 και 27 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, την τροποποίηση των άρθρων 4 και 27 του Καταστατικού της Εταιρίας.
7. Έγκριση συμβάσεων με συνδεδεμένες εταιρίες σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, τις συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρία με τις θυγατρικές της "ΕΛΙΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΕ" και "ΕΛΙΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".
8. Λοιπά θέματα
Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 15.943.300 ψήφους υπέρ, την διευκρίνηση ότι η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου (του άρθρου 44 Ν. 4449/17) που είχε εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση της 15/06/2017, ακολουθεί την ημερομηνία λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο έχει εκλεγεί στις 14/06/2014 και η διάρκειά του οποίου είναι πενταετής.
Κηφισιά, 04 Ιουλίου 2018
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣ
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
16:43 Ήπιες μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση
-
16:32 Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα: Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF - Σφοδρή καταδίκη από Κατάρ
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (61)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
