Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια δημοσιεύματος του διαδικτυακού τόπου "Capital.gr” της 25.06.2018 αναφορικά με την ανοικτή επιστολή του κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση προς τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τίτλο: "Πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των Μετόχων", η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το έγγραφο της εταιρείας το οποίο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της με τίτλο "Παρουσίαση προς τους Μετόχους. Αναδιοργάνωση Ομίλου – Ενημέρωση" και στο οποίο αναφέρεται η επιστολή του κ. Καλλιτσάντση, επ'ουδενί περιλαμβάνει ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και ουδόλως συνιστά ασυνεπή και στρεβλή εικόνα της οικονομικής απόδοσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ενσωματώνει επεξεργασία στοιχείων που προκύπτουν από τα επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής εν σχέσει με τις δήθεν παραπλανητικές πληροφορίες που ισχυρίζεται ο κ. Καλλιτσάντσης ότι περιλαμβάνει η ανωτέρω παρουσίαση:
1. Ως προς τον ισχυρισμό ότι: " στη διαφάνεια 21, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%.", επιβεβαιώνουμε ότι το περιθώριο Κατασκευής της Παρουσίασης προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα για τον Κλάδο Κατασκευής αποτελέσματα προ φόρων, όπως παρουσιάζονται στην Ενότητα 5, σελ 84 των Δημοσιευμένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στη σελ 8 της συνοδευτικής "Ετήσιας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, επί των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2017". Η ίδια ακριβώς προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα αναφέρεται και στις Δημοσιευμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου ΑΚΤΩΡ του 2017.
2. Ως προς τον ισχυρισμό ότι: "στη σελίδα 12 του εγγράφου, η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων της Κατασκευής εμφανίζεται το 2017 ως 6,7%.", επιβεβαιώνουμε ότι η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων (ROCE*) της Κατασκευής για το 2017, όπως εμφανίζεται στην Παρουσίαση, και με ρητή αναφορά "ROCE= (ΕΒΙΤ – Φόροι) / (Καθαρός Δανεισμός + Ίδια Κεφάλαια) - Αποτελέσματα Εκμετάλλευσης (ΕΒΙΤ) περιλαμβάνουν προσαρμογές για έκτακτα αποτελέσματα", προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη για τον Κλάδο Κατασκευής, όπως παρουσιάζεται στην Ενότητα 5, σελ 84-85 των Δημοσιευμένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στη σελ 8 της συνοδευτικής "Ετήσιας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, Επί των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2017".
Κηφισιά, 26 Ιουνίου 2018
Ανακοινωση Σχολιασμος Δημοσιευματος
-
00:14 Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία
-
00:05 Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
00:05 Τα drones του Πούτιν στην Πολωνία στοχεύουν τη βούληση του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την Ουκρανία
-
00:05 Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
00:04 Ηγεσία χωρίς βεβαιότητες
-
00:04 Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
00:02 Φεύγει το Ταμείο Ανάκαμψης και αρχίζουν οι κάμψεις...;
-
00:01 Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
10/09 Παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου: Η αινιγματική ανάρτηση Τραμπ για τη Ρωσία και η αντίδραση του ΝΑΤΟ
-
10/09 Μακρόν: Επικοινωνία με Τραμπ για Μέση Ανατολή και Ρωσία
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (192)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (42)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (23)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (15)
-
ΗΠΑ: Νεκρός από πυροβολισμό ο Τσάρλι Κερκ, πολιτικός ακτιβιστής και υποστηρικτής του Τραμπ (14)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (14)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
