Συνεχης ενημερωση
Με σταθερό προορισμό την εξέλιξη, η AEGEAN επενδύει στο μέλλον
- Επίσημη υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου
- Επένδυση 30 εκατ. ευρώ σε νέο εκπαιδευτικό κέντρο και στην εξέλιξη της νέας γενιάς πτητικού προσωπικού
Κηφισιά, 22 Ιουνίου 2018
Η AEGEAN ανακοινώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, στην Τεχνική Βάση της εταιρίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Tom Enders.
Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.
Παράλληλα, η AEGEAN έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική δέσμευση. Συγκεκριμένα, η εταιρία προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18-24 μήνες, στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της AEGEAN, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.
Ταυτόχρονα, η AEGEAN ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σύνολο του κόστους των σχολών φοίτησης, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 60.000-70.000¤ ανά υποψήφιο.
Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: "Η AEGEAN χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση".
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε "Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Αλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας".
Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: "η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον".
-
20:00 Ανακούφιση από τη συμφωνία Τραμπ - Σι στο Μπουσάν
-
19:57 Λίβανος: Εκατοντάδες πολίτες στις κηδείες των μελών της Χεζμπολάχ
-
19:40 Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου
-
19:37 Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων
-
19:17 Με ένα καλάσνικοφ και ένα εννιάρι πιστόλι εκτέλεσαν τον Γ. Λάλα – Νέα στοιχεία για τη μαφιόζικη δολοφονία στην Αράχωβα
-
19:05 Σ. Φάμελλος: Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν
-
18:43 Θ. Κοντογεώργης: Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για την ελληνική περιφέρεια -
-
18:23 Ιράν: Ετοιμάζουμε πυρηνικά με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ
-
18:18 Ένας χρόνος από την εκλογική νίκη Τραμπ - Η έξαρση της ΑΙ και η μεταβλητότητα καθόρισαν το ράλι στη Wall Street
-
18:01 Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα βρέξει στην Αττική
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030
-
Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween"
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές
-
Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drone κατά ρωσικών ενεργειακών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα - Στις φλόγες ρωσικό τάνκερ
-
Δίμηνο - φωτιά για το Μέγαρο Μαξίμου
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση
-
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανάγκη διευθετήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η διοίκηση στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους
-
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η επόμενη ημέρα μετά τη διόρθωση του Οκτωβρίου
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές (21)
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween" (18)
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση (8)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι (6)
-
Α. Παπαγιαννίδης για Τσίπρα: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση (6)
-
Δολοφονημένος βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ (6)
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030 (6)
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς (6)
-
Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Προτεραιότητα της πολιτείας οι ένστολοι (5)
-
Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026 (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ