Συνεχης ενημερωση
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ("ΕΤΕ" ή η "Τράπεζα") σύναψε οριστική σύμβαση πώλησης της κατά 100% θυγατρικής της, Banka NBG Albania Sh.A. ("NBG Albania") με την American Bank of Investments SA ("ABI"). Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και σύμφωνα με τις σχετικές Δεσμεύσεις προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η συναλλαγή έχει θετική επίδραση στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της ΕΤΕ (με βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017), ενώ υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εγκρίσεων από (i) την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας, (ii) την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αλβανίας.
Η εταιρεία UBS Limited ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με τη συναλλαγή, ενώ οι εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και CR Partners ενεργούν ως διεθνείς και τοπικοί νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Η εταιρεία Κεραμεύς & Συνέταιροι ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της ABI.
Αναφορικά με την NBG Albania
Η NBG Albania ξεκίνησε τις εργασίες της στην Αλβανία το 1996 ως υποκατάστημα της ΕΤΕ στα Τίρανα. Το 2012 έγινε ανεξάρτητη τράπεζα με πλήρη αδειοδότηση και έκτοτε λειτουργεί ως 100% θυγατρική της ΕΤΕ. Η NBG Albania προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων προς ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων προϊόντων δανεισμού, καταθέσεων, χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών και διαχείρισης διαθεσίμων και χρηματαγορών.
Αναφορικά με την ABI
Η American Bank of Investments SA είναι 100% θυγατρική της Tranzit Sh.p.k., ενός αλβανικού μη τραπεζικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που επικεντρώνεται στην παροχή ευέλικτων επιλογών χρηματοδότησης σε εταιρείες και ιδιώτες. Η ΑΒΙ διαθέτει τραπεζική άδεια για δραστηριότητες δανειοδότησης και καταθέσεων, υπηρεσίες πληρωμών στην Αλβανία και στο εξωτερικό, καθώς και λοιπές τραπεζικές εργασίες σύμφωνα με τους νόμους της Αλβανίας.
-
23:00 Ο Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στον πρόεδρο της Κολομβίας
-
22:54 Ο Καναδάς δηλώνει έτοιμος να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Το Οντάριο αποσύρει τις διαφημίσεις με τον Ρίγκαν
-
22:46 Bloomberg: Ο Ρούμπιο πίσω από τη μεταστροφή του Τραμπ απέναντι στον Πούτιν
-
22:44 Βενεζουέλα: Ο στρατός θα εμποδίσει την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης "υποδουλωμένης" στις ΗΠΑ
-
22:35 Λιθουανία: Έκλεισαν τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία
-
22:27 "Άλμα" 6% το πετρέλαιο στην εβδομάδα
-
22:20 Χούθι: Συνέλαβαν επτά εργαζόμενους του ΟΗΕ με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
-
22:14 Μεξικό: Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έχουν "προχωρήσει πολύ"
-
21:52 Κλιμακώνει ο Τραμπ με τη Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στην Καραϊβική
-
21:43 Χρυσός: Έχασε το κερδοφόρο σερί 9 βδομάδων με πτώση άνω του 3%
-
Ο Ερχιουρμάν ζητά λύση "win-win" στο Κυπριακό: Τουρκοκύπριοι και Τουρκία έχουν δείξει ότι θέλουν λύση
-
Ο Τραμπ απαντά στην "ψυχραιμία" Πούτιν για τις κυρώσεις: Χαίρομαι που αισθάνεται έτσι, θα δούμε σε έξι μήνες από τώρα
-
Το ταμπλό γράφει 7, αλλά η αξία ξεκινά από 8,5
-
Ρωσία: Σπάνια έκκληση από κορυφαίο τραπεζίτη (και σύμμαχο του Πούτιν) - "Χρειαζόμαστε εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό"
-
Ρούμπιο: Η δύναμη ασφαλείας της Γάζας θα περιλαμβάνει χώρες με τις οποίες το Ισραήλ "αισθάνεται άνετα"
-
Madame Coco: Η τούρκικη αλυσίδα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο αλλά κλείνει στην Ελλάδα
-
Μακρόν προς Ευρωπαίους: Να εξετάσουμε τη χρήση του ισχυρότερου εμπορικού "όπλου" της ΕΕ κατά της Κίνας
-
Η Ελλάδα συνεχίζει να "ΠΩΛΕΙΤΑΙ"
-
Σημαντικό ορόσημο για τη Metlen στο πρόγραμμα των φρεγατών Belharra
-
13ωρο, 4ήμερη εργασία και ψηφιακή κάρτα: Οι νέοι κανόνες στην εργασία
-
Τι διάολο συμβαίνει μ' εμάς; (98)
-
Γιατί οι "27" δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (47)
-
Κ. Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Μακάρι η Τουρκία να άλλαζε άποψη για το casus belli - Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα SAFE (27)
-
Η Ελλάδα συνεχίζει να "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" (22)
-
Προειδοποίηση: Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ μοιάζει με φούσκα (19)
-
Στοπ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στους τουριστικά κορεσμένους προορισμούς ζητούν οι ξενοδόχοι (18)
-
Μια φθηνή χώρα, με ακριβά... ράφια (17)
-
Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης (15)
-
Στα δικαστήρια προσφεύγει ο Χ. Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του Άγνωστου Στρατιώτη σε ιδιώτη - Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές και Ν. Δένδιας (13)
-
Ο Τραμπ απαντά στην "ψυχραιμία" Πούτιν για τις κυρώσεις: Χαίρομαι που αισθάνεται έτσι, θα δούμε σε έξι μήνες από τώρα (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ