Συνεχης ενημερωση
Η FRAPORT GREECE αναθέτει στη SPACE HELLAS τα συστήματα φυσικής ασφάλειας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Η Space Hellas - ως υπεργολάβος της ΙΝΤRΑΚΑΤ - ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού την υλοποίηση έργου της FRAPORT GREECE. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control System - ACS) και Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο (Video Management System - VMS). Για την εποπτεία των συστημάτων θα λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου στο κεντρικό κτίριο της FRAPORT GREECE στην Αθήνα και δεκατέσσερα περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου, για διαχείριση των συστημάτων σε τοπικό επίπεδο που θα εγκατασταθούν σε αεροδρόμια της χώρας τα οποία λειτουργεί και διαχειρίζεται η FRAPORT GREECE.
Το Κέντρο Ελέγχου της Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα έχουν την ευθύνη της απομακρυσμένης διαχείρισης των λειτουργιών, σε κάθε ένα από τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια για τα συστήματα ACS και VMS. Με βάση την αρχιτεκτονική σχεδίασης των συστημάτων, όλες οι απομακρυσμένες τοποθεσίες θα είναι δυνατόν να διαχειρίζονται, να παρακολουθούνται και να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο από τους χειριστές στα κεντρικά γραφεία ή σε άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες, σε μία κοινή πλατφόρμα για όλες τις εγκαταστάσεις.
Μέσω του Σύστηματος Ελέγχου Πρόσβασης ACS θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται η είσοδος σε όλες τις περιοχές ασφάλειας των εγκαταστάσεων, με τη χρήση καρτών RFID. Μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο VMS, το οποίο διαθέτει κάμερες τεχνολογίας IP με ενσωματωμένη ανάλυση βίντεο, θα πραγματοποιείται η παρακολούθηση των εγκαταστάσεων των αεροδρομίων. Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης ACS είναι πλήρως ολοκληρωμένο με το Σύστημα Διαχείρισης Βίντεο VMS, παρέχοντας μια ενιαία λύση ασφάλειας. Επίσης είναι σχεδιασμένο με βάση ανοιχτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την περαιτέρω ενσωμάτωση σε συστήματα αυτοματισμού κτιρίων.
Η συνολική λύση της Space Hellas έχει σχεδιαστεί με βάση τα προϊόντα ασφάλειας της εταιρείας Robert Bosch.
Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Space Hellas, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και η αποδεδειγμένη εμπειρία της στην ολοκλήρωση σύνθετων λύσεων ασφάλειας, προσφέρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη εφαρμογή τους σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.
-
14:41 Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασίλειου
-
14:38 ΚΕΠΕ: Βελτίωση δύο δεικτών για τις προσδοκίες στην οικονομία
-
14:37 Στην Αθήνα το F-4 της Euroleague το 2026
-
14:37 Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
14:31 Κ. Τσιάρας: Νέο πλαίσιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές
-
14:30 Morgan Stanley: Long στα ελληνικά ομόλογα, αλώβητο το success story της Ελλάδας, τα βήματα για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρωζώνη
-
14:26 Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ιπποκράτειο - Ερευνάται εάν προκλήθηκε από ηλεκτρονικό πατίνι
-
14:24 Λεκορνί: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δημιουργική - Συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης
-
14:20 "Ουδέν σχόλιο" από το Κρεμλίνο για την κατάρριψη των drones στην Πολωνία
-
14:19 Η Ναυτιλία έπαιξε Γκολφ και έγραψε ιστορία στο Glyfada Greek Maritime Golf Event!
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (91)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (34)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (13)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
