Συνεχης ενημερωση
Το Β' Εξάμηνο του 2017, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της B΄ Αξιολόγησης, ευελπιστούμε στην επαναφορά της Ελληνικής Οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά αν και οι συνθήκες χρηματοδότησης της αγοράς εξακολουθούν και είναι ακόμα δυσμενείς. Παρόλη την αναμονή της αγοράς για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας το πρώτο εξάμηνο του έτους ο Όμιλος ΣΙΔΜΑ κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών του, ενώ παράλληλα βελτίωσε τα αποτελέσματα του τόσο σε λειτουργικό όσο και σε προ φόρων επίπεδο.
Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα €57,9 εκ., έναντι €51,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ή 12% υψηλότερα, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε στα € 73,4 εκ. αυξημένος κατά 12,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου. Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 3.231 χιλ. από € 2.826 χιλ. πέρυσι, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων βελτιώθηκαν κατά 30% ή € 0,4 εκ., μειώνοντας τις ζημιές σε € 0,9 εκ. από € 1,3 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο
Σε επίπεδο Εταιρείας ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε € 38,5 εκ. από € 35,6 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 8%, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε σε € 53,9 εκ. από € 49,3 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 2,4 εκ., από € 2,2 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα προ φόρων, βελτιώθηκαν κατά 12% ή €0,1 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανήλθαν σε ζημιές € 0,9 εκ..
Οι θυγατρικές εταιρείες παρουσίασαν, η μεν SIDMA Bulgaria αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 39 %, η δε SIDMA Romania κατά 6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της SIDMA Bulgaria ανήλθε στα 10,5 εκ. ευρώ έναντι 7,5 εκ. ευρώ, και της SIDMA Romania στα 9,4 εκ. ευρώ έναντι 8,8 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη των θυγατρικών, η SIDMA Bulgaria παρουσίασε σημαντική βελτίωση, τόσο σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας όσο και αποτελεσμάτων παρουσιάζοντας EBITDA € 532 χιλ. από € 291 χιλ. βελτιωμένο κατά 83% και αποτέλεσμα € 254 χιλ. από οριακά αρνητικό € - 8 χιλ. αντίστοιχα πέρυσι. Η Διοίκηση της εταιρείας πέτυχε από το τέταρτο τρίμηνο τη μείωση των χρηματοοικονομικών της εξόδων, συγκεντρώνοντας τις υποχρεώσεις της σε ένα κοινοπρακτικό δάνειο με μειωμένο επιτόκιο, το οποίο υπέγραψε το καλοκαίρι με τις πιστώτριες Τράπεζες της.
Η SIDMA Romania σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας παρουσίασε EBITDA € 307 χιλ., οριακά αυξημένο κατά 1% από τα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του 2016, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων παρουσίασε ζημιές ύψους € 251 χιλ. βελτιωμένες κατά 16% σε σχέση με πέρυσι αντίστοιχα εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών. Λαμβάνοντας υπόψη τις συναλλαγματικές διαφορές, τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν ζημιές μειωμένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι. Στόχος της παραμένει η αύξηση του όγκου πωλήσεων με ταυτόχρονη διατήρηση του ήδη βελτιωμένου, σε σχέση με πέρυσι, ποσοστού μικτού κέρδους.
Η ρευστότητα του Ομίλου ανήλθε στα € 8,0 εκ., με τη Διοίκηση της εταιρείας να έχει προβεί σε μία σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της τα τελευταία χρόνια, που αφορούσε κυρίως το δραστικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας του Ομίλου και τη μείωση των ημερών πίστωσης, ενώ παράλληλα προχωρεί και στην διάθεση στοιχείων του ενεργητικού.
Αποφάσεις Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 Μαΐου 2017, παραβρέθηκαν 19 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 77,32 % του Μετοχικού Κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου και εγκρίθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
− Η έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2016.
− Η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή για το 2016.
− Η εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών και έγκριση της αμοιβής αυτών για το 2017.
− Οι αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας για το 2016 και η προέγκριση των αμοιβών τους για το 2017.
−Η εκλογή νέου Δ.Σ.
− Η εκλογή των μελών της επιτροπής ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008.
− Η τροποποίηση των όρων της από 25/01/2012 σύμβασης του Ομολογιακού Δανείου με την Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. όπου η λήξη του Δανείου από την 01.02.2017 παρετάθει μέχρι την 01.08.2017.
Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 2017, παραβρέθηκαν 17 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 77,28 % του Μετοχικού Κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου και εγκρίθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
− Τα μέλη της επιτροπής ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017
− Τα μέτρα και οι συγκεκριμένες ενέργειες για τη βελτίωση των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 48 του κ.ν. 2190/1920, λόγω μείωσης τους σε ποσοστό κατώτερο του ενός δέκατου του μετοχικού της κεφαλαίου. Εξετάζει επίσης, σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διάφορα σενάρια αναδιάρθρωσης του δανεισμού της έτσι ώστε να βελτιωθούν συγχρόνως και τα Ίδια κεφάλαια της.
-
09:26 Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός"
-
09:19 Επιτετραμμένος πρεσβείας ΗΠΑ: "Πραγματικά σημαντικός παίκτης" η Ελλάδα - Χωρίς τον ηγετικό της ρόλο, ο Κάθετος Διάδρομος δεν θα ήταν εφικτός
-
09:13 Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου
-
09:08 Πυρηνικά Ιράν: Συνάντηση Αραγτσί - Γκρόσι στην Αίγυπτο
-
09:04 Μαδούρο: "Διέταξα την ανάπτυξη 25.000 ανδρών και γυναικών" στα σύνορα
-
09:00 Συνάντηση Αμπάς - Στάρμερ στο Λονδίνο
-
09:00 Metlen: Αύξηση τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα 3,6 δισ. ευρώ - Στα 254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
08:54 Ταϊλάνδη: Ένα χρόνο στη φυλακή πρέπει να εκτίσει ο μεγιστάνας, πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν Σιναουάτρα
-
08:49 Εντολή εκκένωσης της πόλης της Γάζας εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ εν όψει νέας επιχείρησης
-
08:45 Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: "Πράγματα λιγότερο σοβαρά που γίνονται στο σπίτι, τα λένε εγκλήματα"
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (18)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (4)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (3)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (2)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (2)
-
Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση" (1)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (1)
-
Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο" (1)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
