Συνεχης ενημερωση
ΚΟΡΡΕΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017
- ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣE ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
- ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ
Η αυξητική τάση στην Ελλάδα και σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών, χαρακτηρίζουν την πορεία της δραστηριότητας του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 1%, αποτυπώνοντας τα θετικά αποτελέσματα των επιτυχημένων λανσαρισμάτων σε στρατηγικές κατηγορίες, όπως είναι τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας. Υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης +32% κατέγραψε ο Όμιλος στις αγορές προτεραιότητας της Ευρώπης - Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία. Στην Αμερική τα βασικά κανάλια διανομής, όπως το δίκτυο SEPHORA, τα SEPHORA in JCPenney και το ηλεκτρονικό κατάστημα korresusa.com, παρουσίασαν σημαντική αύξηση πωλήσεων.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 30,1εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 από 31,0εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αποτέλεσμα κυρίως της μεταβατικής περιόδου στο HSN στην αγορά της Αμερικής - στο τηλεοπτικό κανάλι HSN και στον Καναδά οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω αναδιάρθρωσης της παρουσίας της μάρκας και της μετάβασης του μοντέλου διανομής σε ανεξάρτητο διανομέα αντίστοιχα.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 5,4εκατ. ευρώ από 5,8εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, επηρεασμένα από τις αλλαγές στην Αμερική.
Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ την εν λόγω περίοδο του 2017 από 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές αυξήθηκαν στα 3,4εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 από 3,2εκατ.ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Ειδικότερα όσον αφορά στην ελληνική αγορά, η συμβολή των κατηγοριών περιποίησης προσώπου και αντηλιακής προστασίας ήταν σημαντική στην ανάπτυξη του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Συγκεκριμένα,
Στο Πρόσωπο, στην υποκατηγορία της αντιγήρανσης - η πιο μεγάλη και κερδοφόρα κατηγορία του φαρμακείου -, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ κατέγραψε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη αύξηση υπήρξαν οι πρωτοποριακές συλλογές Μαύρη Πεύκη και Καστανιά Αρκαδική οι οποίες ενισχύθηκαν με νέα καινοτόμα προϊόντα, καθώς και το premium προϊόν Χρυσός Κρόκος. Τα παραπάνω υποστηρίχθηκαν με ολοκληρωμένο εντατικό πλάνο επικοινωνίας (τηλεοπτική & έντυπη προβολή, προωθητικές ενέργειες, εκπαίδευση, digital επικοινωνία).
Στην Αντηλιακή προστασία, σημαντική απόδοση είχε η επιτυχημένη σειρά νέας γενιάς αντηλιακών προσώπου Κόκκινο Σταφύλι, η οποία, σε συνέχεια μίας σταθερά ανοδικής πορείας τα τελευταία χρόνια, εμπλουτίστηκε το 2017 με την αντίστοιχη σειρά προηγμένης αντηλιακής προστασίας σώματος.
Σε διεθνές επίπεδο, Ευρώπη και Αμερική, ο Όμιλος πέτυχε περαιτέρω ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας μέσα από το λανσάρισμα νέων προϊόντων, τη δυναμική υποστήριξη των υφιστάμενων σημείων με προωθητικές ενέργειες, αλλά και το άνοιγμα νέων σημείων πώλησης.
Τέλος, στη Λατινική Αμερική, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ - στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΑVON - συνέχισε τη θετική πορεία διανομής των προϊόντων στην αγορά της Βραζιλίας μέσω του δικτύου της AVON.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ
Αθηνά Λαγού / Τ: 213 018 8905 Ε:athina.lagou@korres.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιώργος Ανθουλάκης / Τ: 213 018 8835 Ε: giorgos.anthoulakis@korres.com
Κατερίνα Τράκα / Τ: 213 018 8837 Ε: katerina.traka@korres.com
-
00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
-
00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
-
00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
-
00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
-
00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
-
00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
-
00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
-
30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ