Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2017, καλούνται οι μέτοχοι της Εταιρίας "ΕΔΡΑΣΗ-Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με ΑΡ. ΜΑΕ 13512/06/Β/86/35 σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνέλθει την 31η Ιουλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στην έδρα της Εταιρίας στο Κορωπί, 47ο χλμ. Αττικής Οδού, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
Θέμα 1ον: Υποβολή και έγκριση των απλών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 01.01.2016-31.12.2016 με τις σχετικές εκθέσεις του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
Θέμα 2ον: Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εταιρική χρήση 01.01.2016 – 31.12.2016.
Θέμα 3ον: Εκλογή ενός τακτικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή και ενός αναπληρωματικού για την εταιρική χρήση 01.01.2017-31.12.2017.
Θέμα 4ον: Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 01.01.2016-31.12.2016 και προέγκριση αμοιβών για την επόμενη εταιρική χρήση 01.01.2017-31.12.2017.
Θέμα 5ον: Επικύρωση όλων των πράξεων και αποφάσεων που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατά την εταιρική χρήση 01.01.2016-31.12.2016.
Θέμα 6ον: Χορήγηση άδειας σε μέλη του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης της Εταιρίας για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή τη Διεύθυνση ομοειδών επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 23 ΚΝ 2190/1920.
Θέμα 7ον : Λήψη απόφασης για τροποποίηση της ημερομηνίας των Ισολογισμών μετασχηματισμού για τη συγχώνευση των Ανωνύμων Εταιρειών ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. , EDRATEC ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ENVIPROSYSTEMS ATE με απορρόφηση της δεύτερης και τρίτης εταιρείας από την πρώτη όπως επικυρώθηκε από την απόφαση 779/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Θέμα 8ον : Ενημέρωση των μετόχων για την πρόοδο εφαρμογής της απόφασης 779/15 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την εξυγίανση της εταιρείας σύμφωνα με το Άρθρο 106β του Πτ.Κ.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 18η Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 στον ίδιο τόπο και χώρο, και η τυχόν Β' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, σε περίπτωση εκ νέου μη επίτευξης απαρτίας, θα συνέλθει την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στον ίδιο τόπο και χώρο, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.
Περαιτέρω, με βάση τα άρθρα 26 παρ. 2β και 28 Α του Κ.Ν. 2190/20, ως τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν, αντιστοίχως, με τα άρθρα 3 και 6 του Ν. 3884/2010 και ισχύουν σήμερα, η Εταιρία ενημερώνει τους μετόχους της για τα ακόλουθα:
Δικαίωμα Συμμετοχής και Ψήφου στη Τακτική Γενική Συνέλευση:
Στη Τακτική Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος. Κάθε κοινή μετοχή της Εταιρίας παρέχει δικαίωμα μίας (1) ψήφου στη Τακτική Γενική Συνέλευση.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων, που διαχειρίζεται η "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.), όπου τηρούνται οι κινητές αξίες (μετοχές) της Εταιρίας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης από την "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε." ή εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρίας με τα αρχεία του εν λόγω φορέα. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 31ης Ιουλίου 2017 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της 26ης Ιουλίου 2017 και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση της μετοχικής τους ιδιότητας πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία, το αργότερο μέχρι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι έως και την 28η Ιουλίου 2017.
Έναντι της Εταιρίας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Τακτική Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις άνω διατάξεις του άρθρου 28α' του Κ.Ν. 2190/20, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Τακτική Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της. Σημειώνεται ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων συμμετοχής και ψήφου δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στην ημερομηνία συνεδρίασης της οικείας Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση σύγκλησης της Α΄ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα Συνέλευσης της 18ης Αυγούστου 2017 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της 14ης Αυγούστου 2017 και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή ηλεκτρονική πιστοποίηση της μετοχικής τους ιδιότητας πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία, το αργότερο μέχρι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι έως και την 15ης Αυγούστου 2017.
Σε περίπτωση σύγκλησης της Β΄ Τακτικής Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Β' Τακτικής Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της 28ης Αυγούστου 2017 και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή ηλεκτρονική πιστοποίηση της μετοχικής τους ιδιότητας πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία, το αργότερο μέχρι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι έως και την 29ης Αυγούστου 2017.
Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις άνω διατάξεις του άρθρου 28α' του Κ.Ν. 2190/1920 , ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της. Σημειώνεται ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων συμμετοχής και ψήφου δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στην ημερομηνία συνεδρίασης της οικείας Γενικής Συνέλευσης.
Διαθέσιμες πληροφορίες και έγγραφα:
Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που προβλέπονται στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κειμένου της πρόσκλησης για σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, όπου παρατίθενται αναλυτικά (α) τα Δικαιώματα Συμμετοχής στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας της 31ης Ιουλίου 2017, καθώς και στις τυχόν επαναληπτικές αυτής (β) η Διαδικασία για την Άσκηση του Δικαιώματος Ψήφου μέσω Αντιπροσώπου και (γ) τα Δικαιώματα Μειοψηφίας, του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και των σχεδίων απόφασης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα διατίθενται σε έγχαρτη μορφή στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Κορωπί Αττικής, 47ο χιλ. Αττικής Οδού (τμήμα μετόχων της Εταιρείας υπεύθυνος Βασίλειος Ραγκαβάς) και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.edrasis.gr
-
12:19 Ακόμα χαμηλότερα η ανεργία - Στο 7,5% τον Δεκέμβριο
-
12:14 Στ. Παπασταύρου: Στα μέσα Φεβρουαρίου οι υπογραφές για έρευνες νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου
-
12:00 Στάρμερ και Σι συζήτησαν για τους δασμούς, τα ταξίδια χωρίς βίζα ενώ αναφέρθηκαν στην κράτηση του Τζίμι Λάι
-
11:39 Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
11:36 ΗΠΑ: Ξεκινούν και πάλι την παροχή επισιτιστικής βοήθειας στη Σομαλία
-
11:32 Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές
-
11:29 Παραίτηση Αυλωνίτη από κόμμα Κασσελάκη με καρφιά
-
11:18 Χρηματιστήριο: Συνέχεια της ανόδου με rotatiοn τίτλων
-
11:18 Η Πειραιώς ενισχύει το πλαίσιο ποιότητας και βιωσιμότητας προμηθειών με τις πιστοποιήσεις ISO 9001 & ISO 20400
-
11:16 Γερμανία: Αναιμική ανάπτυξη και το 2026
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
"Καμπάνα" στον e-ΕΦΚΑ για λάθος ένσημα σε ασφαλισμένη που της στέρησε τη σύνταξη
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (54)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (13)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (10)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (4)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (4)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (4)
-
Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές (2)
-
Ποια ταμεία είναι στην πρώτη 10άδα με τις υψηλότερες μέσες συντάξεις - Η λίστα μετά τις αυξήσεις (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ