Συνεχης ενημερωση
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Piraeus Bank Belgrade (PBB) προχώρησε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 47 τοπικών μεγάλων και μικρών/μεσαίων εταιρικών πελατών συνολικού ύψους €43 εκατ. Η πώληση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. H οριστικοποίηση της συναλλαγής θα λάβει χώρα με την εποπτική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας.
H πώληση θα έχει σημαντική θετική επίπτωση στο δείκτη NPLs της PBB (υποχώρηση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 17%), ενώ επιπλέον θα καταγραφεί και αναστροφή προβλέψεων €2 εκατ.
Για τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αυτή η πώληση αποτελεί συνέχεια των πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους περίπου €0,4 δισ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες, την πώληση των θυγατρικών Piraeus Bank Egypt, Piraeus Bank Cyprus and Marathon Bank, καθώς και την πώληση σειράς θυγατρικών εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως εστιασμένη στην ολοκλήρωση όλων των δράσεων που προβλέπονται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσής της εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.
-
14:56 Ισραελ Κατς: Οι εχθροί του Ισραήλ δεν έχουν "πουθενά να κρυφτούν"
-
14:51 Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι"
-
14:49 Η Γερμανία υποστηρίζει την Πολωνία στην επίκληση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
14:48 Κ. Πιερρακάκης: Τα 3,9 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής την τελευταία 2ετία είναι το μέρισμα που επιστρέφουμε στους πολίτες
-
14:41 Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Βρετανό πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασίλειου
-
14:38 ΚΕΠΕ: Βελτίωση δύο δεικτών για τις προσδοκίες στην οικονομία
-
14:37 Στην Αθήνα το F-4 της Euroleague το 2026
-
14:37 Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
14:31 Κ. Τσιάρας: Νέο πλαίσιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές
-
14:30 Morgan Stanley: Long στα ελληνικά ομόλογα, αλώβητο το success story της Ελλάδας, τα βήματα για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρωζώνη
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - Ζήτησε ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945"
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - Ζήτησε ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" (96)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (34)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (14)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
