Συνεχης ενημερωση
Κατά την Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Frigoglass, η οποία συνήλθε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, παρέστησαν ή αντιπροσωπεύθηκαν και ψήφισαν συνολικά 28 μέτοχοι της Εταιρείας εκπροσωπούντες 31.254.732 μετοχές, επί του συνόλου των 50.593.832 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 61.78% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΓΣ:
Θέμα 5: Εγκρίθηκαν: i) η αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετά ψήφου ονομαστικής μετοχής της Εταιρείας από € 0,30 σε € 0,90 δια συνένωσης κάθε 3 παλαιών κοινών μετοχών σε 1 νέα κοινή μετοχή και ταυτόχρονης μείωσης του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρείας από 50.593.832 σε 16.864.610 μετοχές (reverse share split 3:1) και ii) η ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά ποσό €9.106.889,40, δια μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετά ψήφου ονομαστικής μετοχής της Εταιρείας από € 0,90 (όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse share split) σε € 0,36, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού και λόγω στρογγυλοποίησης του αριθμού των μετοχών.
Θέμα 6: Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των € 136.398.446,64,με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρείας με αναλογία 22,4662517544135 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά δια καταβολής μετρητών και την έκδοση 378.884.574 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας € 0,36 η κάθε μια και με τιμή διάθεσης € 0,36348 ανά νέα μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, ήτοι η συνολική υπέρ το άρτιο αξία των νέων μετοχών, συνολικού ύψους €1.318.518,31752002 θα πιστωθεί στον ειδικό λογαριασμό της Εταιρείας για το "Αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο". Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας και η εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Θέμα 7: Εγκρίθηκε η τροποποίηση των υφιστάμενων ομολογιακών δανείων που εξέδωσε η Εταιρεία δυνάμει των από 20/5/2013 και 7/05/2014 προγραμμάτων για την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων προκειμένου να καταστούν μετατρέψιμα σε κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας.
Προσδιορίστηκε ο λόγος μετατροπής σε 1:1, ούτως ώστε μία (1) ομολογία να παρέχει δικαίωμα μετατροπής της σε μία (1) κοινή ονομαστική, με δικαίωμα ψήφου, μετοχή της Εταιρείας και η τιμή μετατροπής σε € 0,36348 ανά μετοχή.
Επίσης, εγκρίθηκε η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και η εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όλες οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν από τη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με την εκ του νόμου προβλεπόμενη πλειοψηφία.
-
17:24 ΝΔ: Fake news της αντιπολίτευσης τα περί επιβολής μείωσης ΦΠΑ από ΕΕ
-
17:24 Κομισιόν: "Πράσινο φως" για το πρόγραμμα SAFE ύψους €150 δισ. - Η Ελλάδα εξασφάλισε πάνω από €700 εκατ.
-
17:18 ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας - "Εξαφανίστηκαν" συνολικά 911.000 θέσεις
-
17:13 Κ. Πιερρακάκης: Η περιφέρεια είναι στον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής
-
17:11 Υπ. Τουρισμού για την απεργία των ταξί: Η πρόσφατη ΚΥΑ αποσαφηνίζει και ενισχύει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο
-
17:09 Γαλλία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα χάνει μέρος της κρατικής επιχορήγησης επειδή οι γυναίκες υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές ήταν περισσότερες από τους άνδρες
-
16:58 Νεπάλ: Ο πρόεδρος καλεί σε "αυτοσυγκράτηση" έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις
-
16:53 Κ. Πιερρακάκης: Μηδενικός φόρος για εισόδημα έως 20.000 ευρώ σε πολύτεκνους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
-
16:51 Κρητική μαφία: Απολογούνται οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης
-
16:44 Ουγγαρία: 10ετής συμφωνία με τη Shell για το φυσικό αέριο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να σταματήσει τις προμήθειες από τη Ρωσία
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (62)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (37)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (10)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
