Συνεχης ενημερωση
- Έναρξη διαπραγμάτευσης των 25.791 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "FORTHNET A.E." (ISIN:GRS406003004), σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω μετατροπής 25.791 ομολογιών.
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017
- Παύση διαπραγμάτευσης των 13.202.756 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε." (ISIN:GRS070083001), ονομαστικής αξίας εκάστης €0,35, στο πλαίσιο της σύμπτυξης του αριθμού των μετοχών της (reverse split) σε 6.601.378 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας εκάστης €0,70. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. Κατόπιν επακόλουθης μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από €0,70 σε €0,30, η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 6.601.378 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της, με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,30 είναι η Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.
- Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας "MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε." (ISIN: GRS319103008) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,95 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,04 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της. Hμερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.
Επίσης ατά την σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε:
- (α) την εισαγωγή προϊόντων ΣΜΕ επί των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών "LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. (ΛΑΜΔΑ)", "ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΑΔΜΗΕ)" και "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΔΕΗ)"
(β) την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των εν λόγω προϊόντων ΣΜΕ της "LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. (ΛΑΜΔΑ)" από τα Μέλη ΕΔ της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ "EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ", "ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ" και "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ", των αντίστοιχων ΣΜΕ προϊόντων της "ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΑΔΜΗΕ)" από τα Μέλη ΕΔ της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ "EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ", "EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ", "ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ" , "ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ" και "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ" και των αντίστοιχων ΣΜΕ προϊόντων της "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΔΕΗ)" από τα Μέλη ΕΔ της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ "EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ", "EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ", "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ", "ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ", "ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ" και "ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ",
(γ) την εισαγωγή δικαιώματος προαίρεσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΔΕΗ)" και την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των εν λόγω προϊόντων από τα Μέλη ΕΔ της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ "EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ", "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ" και "ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ" και
(δ) την εισαγωγή προϊόντος δανεισμού επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας "ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΑΔΜΗΕ)".
Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των ανωτέρω ορίζεται η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017.
- Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας "ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε." από την εταιρία - Μέλος "ΑΛΦΑ FINANCE ΑΕΠΕΥ" και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Δευτέρα 03/07/2017. Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του Ειδικού Διαπραγματευτή ανανεώνεται αυτόματα, για αόριστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίησης 30 ημερών.
- Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών "LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε." & "ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." από την εταιρία - Μέλος "ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ." και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών την Πέμπτη 29/06/2017. Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του Ειδικού Διαπραγματευτή ανανεώνεται αυτόματα, για αόριστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίησης 30 ημερών.
- Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των ΣΜΕ επί των μετοχών των εταιριών "CENERGY HOLDINGS S.A." & "FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" από την εταιρία - Μέλος "ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.". Ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η Πέμπτη 29/06/2017. Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του Ειδικού Διαπραγματευτή ανανεώνεται αυτόματα, για αόριστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίησης 30 ημερών
- Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των ομολογιών της εταιρίας "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ" από τις εταιρίες - Μέλη:
- "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε."
- "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε."
και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω ομολογιών τη Τετάρτη 28/06/2017.
Τα παραπάνω συνοψίζονται στον πίνακα:
Τέλος,
- αναφορικά με την επικείμενη Εταιρική Πράξη "Συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών ΜΕΤΚΑ, ΑτΕ, Protergia και ProtergiaThermo από τη "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ", η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX), κατά την σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε:
1. Την διαγραφή των παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΜΕΤΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού ΧΑ μετά το πέρας της συνεδρίασης της 29/6/2017.
2. Την παύση συναλλαγών δανεισμού και αναγκαστική άσκηση θέσεων των προϊόντων "Μηχανισμού Δανεισμού Τίτλων" επί τον μετοχών εισηγμένης εταιρίας ΜΕΤΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ μετά το πέρας της συνεδρίασης της 28/6/2017.
-
00:44 Φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες Ζελένσκι - Τραμπ: "Υπήρξε καλή πρόοδος"
-
00:31 Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές
-
00:05 Χρειάζεται η ΕΕ περαιτέρω διεύρυνση;
-
00:05 Όμιλοι με στρατηγική και συνέχεια
-
00:05 Ευτυχισμένο το 1978
-
00:04 Σχηματισμός και διαχείριση αποθεματικών Ν.4171.61
-
00:03 Η ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τράπεζες: Η αόρατη διάκριση και το στοίχημα του νομικού πολιτισμού
-
00:02 Χρηματοδοτούν οι τράπεζες την πραγματική οικονομία;
-
00:01 Οι δικοί μας άνεργοι δεν μας κάνουν;
-
28/12 Ουκρανικό - Τραμπ: "Το 95% των εγγυήσεων ασφαλείας έχει συμφωνηθεί - Κάναμε σημαντική πρόοδο"
-
Μειώνεται στην 5ετία η παραγραφή χρεών
-
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
-
Βουλγαρία: Αυξημένη προσέλευση καταγράφηκε το 2025 στον αρχαιολογικό χώρο της Κοιλάδας των Θρακών Βασιλέων
-
Milliyet: Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και το Κουρδικό
-
Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο
-
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια σε μονογονεϊκή οικογένεια μέσω του ΓΑΕΦ
-
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε μαζικές κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Όχθη
-
Τα 6 μέτρα που φέρνουν έξτρα αυξήσεις στις συντάξεις το 2026
-
Τεκμήρια διαβίωσης: Οι προθεσμίες και τα μυστικά για την εξουδετέρωσή τους με γονικές παροχές και δωρεές
-
Γαλλία: Το τέλος ενός μύθου - Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό
-
Αγροτοσυνδικαλιστής Μαλγάρων Γ. Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: "Ενημερώθηκα για το λόγο από τα sites" (31)
-
Προκλητικοί Πούτιν - Λαβρόφ εν όψει της συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι - Εικόνα προέλασης του ρωσικού στρατού σε όλα τα μέτωπα μεταδίδει το RΙΑ (18)
-
Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν (14)
-
Μπίρα: Από την ανάπτυξη του 2024 στην πτώση 4%-6% το 2025 (12)
-
Τα 6 μέτρα που φέρνουν έξτρα αυξήσεις στις συντάξεις το 2026 (7)
-
"Kόβουν" στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες τη Δευτέρα (7)
-
Πώς ο Πούτιν υπέταξε τους Ρώσους ολιγάρχες εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία (5)
-
Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο (5)
-
Οι 30 μόνιμες παροχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ του 2025 (5)
-
Μ. Θεμιστοκλέους: Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ - Θεμέλια το 2025, επιτάχυνση το 2026 (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ