Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος εταιρειών ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για τη χρήση 2016 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).
Το 2016, οι εξελίξεις στην Ελληνική Oικονομία οδήγησαν σε περαιτέρω συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, επηρεάζοντας αρνητικά και τον κλάδο των κατασκευαστικών έργων.
Σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία, ο Όμιλος έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του τουριστικού, ξενοδοχειακού κλάδου, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες από τον κατασκευαστικό κλάδο και με σκοπό την δημιουργία θετικών ταμειακών ροών ,όπως απεικονίζεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου. Για την τρέχουσα χρήση ο Όμιλος θα συνεχίσει την προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού/ ξενοδοχειακού κλάδου αφενός μέσω επενδύσεων και συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών και αφετέρου μέσω διεύρυνσης του πλαισίου αγοραστικής πλατφόρμας την οποία έχει αναπτύξει με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.
Σε επίπεδο ομίλου:
α) Ο κύκλος εργασιών ανήλθε τη χρήση 2016 σε ευρώ 28,92 εκατ. έναντι ευρώ 42,11 εκατ. την χρήση 2015 μειωμένος κατά 31,00%.
β)Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν για τη χρήση 2016 σε ζημιές ευρώ 2,43 εκατ., έναντι ζημιών ευρώ 8,19 εκατ. της χρήσης 2015 σημειώνοντας μείωση των ζημιών κατά 70,33%.
γ)Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA για τη χρήση 2016 διαμορφώθηκαν κερδοφόρα στα ευρώ 3,43 εκατ. έναντι ευρώ 1,84 εκατ. την χρήση 2015 σημειώνοντας αύξηση κατά 86,41%.Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην μείωση των λειτουργικών δαπανών σε όλους τους τομείς .
δ) Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν για την χρήση 2016 σε ζημιές ευρώ 8,65 εκατ χιλ. έναντι ζημιών ευρώ 13,37 εκατ. τη χρήση 2015.
ε) Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων διαμορφώθηκε στη χρήση 2016 σε ευρώ 295,45 εκατ. έναντι ευρώ 303,10 εκατ. στο τέλος του 2015.
Σε επίπεδο εταιρείας:
α) Ο κύκλος εργασιών ανήλθε τη χρήση 2016 σε ευρώ 0,65 εκατ.όπως και στην αντίστοιχη περίοδο του 2015 εξαιρώντας το ποσό των ευρώ 2,1 εκατ.του κατασκευαστικού κλάδου που αποσχίσθηκε.
β)Τα μικτά αποτελέσματα για τη χρήση 2016 διαμορφώθηκαν κερδοφόρα σε ευρώ 0,21 εκατ., έναντι ευρώ ζημιών 0,34 εκατ. της χρήσης 2015.
γ)Τα λειτουργικά αποτελέσματα– EBITDA - για τη χρήση 2016 διαμορφώθηκαν ζημιογόνα και ανήλθαν σε ευρώ 0,86 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 2,03 εκατ. την χρήση 2015.
δ) Τα αποτελέσματα προ φόρων για τη χρήση 2016 ανήλθαν σε ζημιές ευρώ 9,90 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 2,56 εκατ. την χρήση 2015.
-
13:48 Ρώσος διπλωμάτης: Τα drones που καταρρίφθηκαν στην Πολωνία προέρχονταν από την Ουκρανία
-
13:42 Στάρμερ: "Εξαιρετικά ριψοκίνδυνη" η ρωσική παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου
-
13:33 Όρμπαν: Η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Πολωνίας είναι απαράδεκτη
-
13:32 Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ για επίθεση στο Κατάρ: "Αν δεν τους πετύχαμε αυτή τη φορά, θα τους πετύχουμε την επόμενη"
-
13:30 Νότια Κορέα: Η Σεούλ στέλνει αεροπλάνο για να επαναπατρίσει τους πολίτες της που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
-
13:29 Enterprise Greece: Αισιόδοξα μηνύματα για δυναμική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών
-
13:24 Νεπάλ: Στους 25 οι νεκροί στις διαδηλώσεις - Στρατιώτες φρουρούν το κοινοβούλιο
-
13:21 N. Ανδρουλάκης: Με τις πρωτοβουλίες μας δίνουμε καθημερινά μάχη να μειωθεί το κόστος ζωής και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος
-
13:20 ΔΥΠΑ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2025
-
13:16 ΥΠΕΞ: Η επίθεση στη Ντόχα αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Κατάρ
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (76)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (33)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (32)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (14)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (8)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (7)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (4)
-
Ιπποκράτειο: Σε αναστολή ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής για το "χρυσό φακελάκι" - "Δεν θα γίνει ανεκτό" δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
