Συνεχης ενημερωση
Την 29η Ιουνίου 2007 συνεκλήθη και συνεδρίασε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας με την επωνυμία "SATO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ A.E. και τον διακριτικό τίτλο SATO A.E.. Συγκεκριμένα παραστάθηκαν 19 μέτοχοι (12 εκ των οποίων δι αντιπροσώπου) κάτοχοι συνολικά 20.252.450 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, εκπροσωπούντες ποσοστό 72,18 % (ποσοστό απαρτίας) του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Σύμφωνα με τα άρθρα 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Εταιρεία ενημερώνει, ότι κατά τη Γενική Συνέλευση, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, σχετικά με τα κατωτέρω θέματα της ημερησίας διάταξης:
1. Οι παριστάμενοι μέτοχοι, με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά, μετοχών της Εταιρείας, αποφάσισαν ομόφωνα, την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (Εταιρείας και ενοποιημένων), συμπεριλαμβανομένης της διανομής μερίσματος της χρήσης 2006 καθώς και της εκθέσεως διαχειρίσεως του διοικητικού συμβουλίου και της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή- λογιστή επ αυτών.
2. Μετά την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (Εταιρείας και ενοποιημένων), οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά μετοχών, απήλλαξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ορκωτούς ελεγκτές της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της χρήσης 1.1.2006 έως 31.12.2006.
3. Οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά, μετοχών της Εταιρείας, αποφάσισαν να ανατεθεί ο έλεγχος της χρήσης 2007 στην ελεγκτική εταιρεία "ERNST & YOUNG και καθορίσθηκε η αμοιβή αυτής.
4. Οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά, μετοχών της Εταιρείας, ενέκριναν ομόφωνα, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 2190/1920 τις αμοιβές, παροχές και αποζημιώσεις παραστάσεως, που χορηγήθηκαν προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από 1.1.2006 έως 31.12.2006. Επίσης αποφασίσθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης, ο καθορισμός της αποζημιώσεως των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2006 για το χρόνο που διαθέτουν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και την εν γένει εκπλήρωση των καθηκόντων τους και εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω.
5. Οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά, μετοχών της Εταιρείας, αποφάσισαν ομόφωνα, να προχωρήσει η Εταιρεία στην έκδοση έγχαρτου κοινού ομολογιακού δανείου, βάσει των διατάξεων του Κ.Ν. 2190/1920, και του Ν. 3156/2003 (άρθρο 1 και 6), ύψους 7.300.000 ευρώ, με σκοπό την χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελευσίνα Αττικής, της ανέγερσης εγκαταστάσεων εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) σε μίσθιο οικόπεδο, που βρίσκεται στην Ελευσίνα Αττικής. Εξουσιοδοτήθηκε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει τους ειδικότερους όρους του δανείου.
6. Οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 70,55 % ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 19.806.232 συνολικά, μετοχών της Εταιρείας, του ποσοστού της SATO A.E. ως μετόχου εξαιρουμένου, αποφάσισαν να μην συζητηθεί το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί τροποποίησης του καταστατικού και να μην ληφθεί σχετική απόφαση.
7. Διάφορες ανακοινώσεις. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε προς τη συνέλευση, ότι δεν προέβη στην κατάρτιση του καταλόγου που προβλέπεται στο άρθρο 16§11 του ν. 2190/20, σχετικά με τους μετόχους από τους οποίους προήλθαν οι αποκτηθείσες από την εταιρεία ίδιες μετοχές της, δεδομένου ότι από 28.11.2005 σύμφωνα με το άρθρο 61 του κανονισμού του ΧΑ τηρείται ανωνυμία των αντισυμβαλλομένων κατά τη διαπραγμάτευση στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΑΣΗΣ μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτήν μελών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στα στοιχεία των αντισυμβαλλόμενων μετόχων από τους οποίους προήλθαν οι αποκτηθείσες μετοχές. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν στους μετόχους, τα βασικά στοιχεία απολογισμού του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρεία.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης έλαβε το λόγο και ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της Εταιρείας και τις εξελίξεις στο χώρο.
-
13:56 ΔΕΗ Xmas West Park: Η δική μας γιορτινή γειτονιά
-
13:51 BBC: Θα αντιπαλέψει την αγωγή του Τραμπ για δυσφήμηση
-
13:50 Live οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2026
-
13:45 Δίκη υποκλοπών: ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν ως "ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων" κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης
-
13:44 EFA Group: Νέοι επενδυτές Motor Oil και EOS Capital Partners – Η ΑΜΚ 80 εκατ. και οι νέες επενδύσεις
-
13:39 Κούσνερ: Υποχωρεί από την επένδυση στο Βελιγράδι μετά από τις αντιδράσεις
-
13:37 Κ. Μητσοτάκης: Δημιουργία διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
-
13:34 Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι δύο από τους επτά κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις
-
13:32 Γαλλία: Δρόμοι και σιδηροδρομικός άξονας αποκλεισμένοι από οργισμένους αγρότες
-
13:24 Όμιλος ΑΒΑΞ: Έτοιμο το 90% της σήραγγας από την Κατεχάκη στον Ευαγγελισμό της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (47)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (25)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (20)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (17)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (12)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (7)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ