Συνεχης ενημερωση
Η "ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε." σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 4.1.3.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχετικά με τη διενέργεια μερικού φορολογικού έλεγχου για τις διαχειριστικές χρήσεις 2008, 2009 και 2010 από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ("Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ."), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναλυτικά για τα ακόλουθα:
Η Εταιρία μας, μετά την επίδοση του Σημειώματος Διαπίστωσης Ελέγχου από το "Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ." με το οποίο προσδιορίστηκε προσωρινά συνολικό ποσό φόρου προς καταλογισμό (συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων) ύψους 2.198.067,39 ευρώ, υπέβαλε Υπόμνημα προς την Ελεγκτική Αρχή, εκφράζοντας τις απόψεις της επί των διαπιστώσεων του ελέγχου, ζητώντας ταυτόχρονα την αποδοχή των σχετικών ισχυρισμών της. Εν συνεχεία, η Εταιρία βάσει των διατάξεων των άρθρων 57 έως 61 του Ν.4446/2016 υπέβαλε τροποποιητικές-συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις που αφορούσαν τις ως ελεγχθείσες διαχειριστικές χρήσεις και κατέβαλε συνολικά φόρους (συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων) ύψους 532.254,64 ευρώ, ήτοι 530.425,84 ευρώ για φόρους φορολογίας εισοδήματος και 1.828,80 ευρώ για τέλη χαρτοσήμου, αποδεχόμενη έτσι μέρος του αρχικά καταλογισθέντος συνολικού ποσού φόρων.
Κατόπιν αυτών, η Ελεγκτική Αρχή αφού έλαβε υπόψη της αφενός τις ως άνω υποβληθείσες από την Εταιρία φορολογικές δηλώσεις βάσει των διατάξεων των άρθρων 57 έως 61 του Ν.4446/2016 και αφετέρου τους ισχυρισμούς της Εταιρίας που υποβλήθηκαν με το σχετικό Υπόμνημα, μας κοινοποίησε σήμερα Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017, τις σχετικές εκθέσεις μερικού ελέγχου και τις αντίστοιχες οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, βάσει των οποίων καταλογίζονται στην Εταιρία επιπλέον ποσά φόρων και προσαυξήσεων (πέραν των ήδη δηλωθέντων και καταβληθέντων) συνολικού ύψους 879.671,65 ευρώ.
Δεδομένου ότι η Εταιρία θεωρεί ως αβάσιμο τον καταλογισμό των ως άνω επιπλέον φόρων και προσαυξήσεων επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.
Σημειώνεται ότι η σωρευτική πρόβλεψη που είχε σχηματίσει η Εταιρία σε προηγούμενες χρήσεις για τις εν λόγω διαχειριστικές χρήσεις ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 445.360,00 ευρώ, και ως εκ τούτου το ποσό που θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2016 ανέρχεται στο ποσό των 85.065,84 ευρώ.
Μετά τον τελευταίο φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2008, 2009 και 2010 δεν υφίστανται πλέον ανέλεγκτες χρήσεις της Εταιρίας μας.
-
00:07 Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
00:06 Η ακροδεξιά AfD της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για την εξουσία
-
00:05 Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
00:04 Η "απαλλαγή" των πτωχών οφειλετών επεκτείνεται και στις ποινικές ευθύνες!
-
00:03 Σταθερότητα, κανονικότητα, καθημερινότητα αλλά και... "καρυκεύματα"
-
00:02 Ο συνωστισμός "σωτήρων" στην πολιτική σκηνή
-
00:01 Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος
-
16/12 Ισραήλ: Να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα επανεκκινήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, λέει ο επικεφαλής της Μοσάντ
-
16/12 ΗΠΑ: Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
-
16/12 Μικτή εικόνα στη Wall με φόντο τα μάκρο
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (94)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (63)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (26)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (18)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (17)
-
Κοινή δήλωση οκτώ ευρωπαϊκών χωρών: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο (16)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (16)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ