Συνεχης ενημερωση
Η METKA βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Λιβύης (GAEREL) για την υλοποίηση της σύμβασης σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής (EPC) μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης. Η συμφωνία έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου 2017.
Το έργο, με συνολική ισχύ που υπερβαίνει τα 500MW, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 3 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα $380 εκατομμύρια.
Η σύμβαση υπόκειται στην τελική έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών της Λιβύης και θα τεθεί σε ισχύ μόνο μετά το άνοιγμα ανέκκλητης ενέγγυας πίστωσης, βεβαιωμένης από διεθνή τράπεζα πρώτης κατηγορίας. Το έργο θα εκτελεστεί βάσει χρονοδιαγράμματος ταχείας εκτέλεσης (fast-track), ώστε ο πρώτος αεριοστρόβιλος να είναι έτοιμος για σύνδεση στο δίκτυο σε 9 μήνες από την έναρξη των εργασιών, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος αεριοστρόβιλος θα είναι έτοιμοι για σύνδεση στο δίκτυο σε 10 και 11 μήνες, αντίστοιχα.
Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στη Λιβύη και τεκμηριώνει τη δέσμευση της εταιρείας να στηρίξει αγορές με ουσιώδεις ενεργειακές ανάγκες.
Σχετικά με τη ΜΕΤΚΑ
H ΜΕΤΚΑ, μέλος του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, είναι ένας κορυφαίος διεθνής κατασκευαστής και μία εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής. Καλύπτει το πλήρες φάσμα της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (EPC) έργων στους τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σημαντική βάση βιομηχανικής παραγωγής για εφαρμογές μεταλλικών κατασκευών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Πέρα από την δυναμική της στους τομείς EPC και κατασκευών, η ΜΕΤΚΑ αξιοποιεί την βιομηχανική τεχνογνωσία της και την οικονομική δυνατότητα του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για να χρηματοδοτήσει και να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις για κρίσιμα ενεργειακά έργα διεθνώς. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metka.com.
-
17:00 Ο Όμιλος AVAX υποστηρικτής της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη
-
17:00 Πώς προετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες για αυξανόμενες κυβερνοαπειλές στον τομέα της ναυτιλίας
-
16:57 Τ. Θεοδωρικάκος: Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας
-
16:53 Σπ. Καραμπλιάνης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπεύθυνος για ελέγχους και πληρωμές
-
16:52 ΕΑΤ: Έναρξη λειτουργίας Ταμείου Μικροδανείων Ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές για τη Θεσσαλία
-
16:48 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Γαλάζιο" πάρτι απευθείας αναθέσεων και τον λογαριασμό πληρώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι
-
16:46 Γαλλία: Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Εθνοσυνέλευση στηρίζει ψήφισμα της Λεπέν
-
16:45 Εγκύκλιος για την ανάκληση ασύλου σε δικαιούχους που ταξιδεύουν πίσω στη χώρα τους
-
16:43 Πηγές ΝΔ: Τα ΚΥΔ, "μήτρα" του προβλήματος - Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
-
16:39 Μ. Ρήγας (Energean): Απαραίτητη η εγχώρια παραγωγή αερίου και πετρελαίου για την ενεργειακή ασφάλεια και εθνική κυριαρχία
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών
-
Η Ουκρανία έχει σχέδιο για τη νίκη - Οι σύμμαχοί της πάλι όχι
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (77)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Όλα τα ονόματα (5)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ