Συνεχης ενημερωση
H Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. ("Eurobank") κι ο Όμιλος TAS Group ανακοινώνουν ότι η απόκτηση της Universal Bank ("Universal"), ουκρανικής θυγατρικής της Eurobank, από τον Όμιλο TAS Group ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων και αδειών.
Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Eurobank για εστίαση των δραστηριοτήτων της σε συγκεκριμένες αγορές, σχεδιασμός ο οποίος έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζεται με συνέπεια. Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Eurobank.
Η συναλλαγή είναι επίσης σύμφωνη με την στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του χρηματοοικονομικού τομέα του Ομίλου TAS Group, και θα έχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά στην ενδυνάμωση της θέσης του στην χρηματοοικονομική αγορά της Ουκρανίας.
Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank προέβη στην παρακάτω δήλωση: "Πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή είναι προς το συμφέρον τόσο των Ουκρανών πελατών του Ομίλου Eurobank όσο και των υπαλλήλων της Universal. Η ενίσχυση της ουκρανικής τράπεζας αποτελεί εχέγγυο προστασίας των συμφερόντων και των πελατών και των υπαλλήλων της Universal, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέτοχός της έχει ένα ιστορικό σημαντικών επιδόσεων στην τοπική χρηματοοικονομική αγορά. Η συναλλαγή δεν έχει κεφαλαιακή επίπτωση στον Όμιλό μας, και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εταιρική στρατηγική συγκέντρωσης των δραστηριοτήτων της Eurobank στις αγορές όπου διαθέτει ήδη ενισχυμένη παρουσία, όπως άλλωστε προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου μας, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
Τα μέρη έχουν την πεποίθηση ότι η συναλλαγή θα συνεισφέρει στην περαιτέρω συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της σταθερότητάς του.
"Είμαστε ευτυχείς που επετεύχθη συμφωνία με τον Όμιλο Eurobank. Ο Όμιλος TAS Group ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την TASCOBANK είναι προσηλωμένος στο στόχο της μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής ανάπτυξης του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ουκρανία. Θα διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη, και θα παρέχουμε όλη την αναγκαία υποστήριξη στην τράπεζα. Η γνώση, η εμπειρία, το υψηλό στελεχιακό δυναμικό της Universal καθώς και η πελατειακή βάση της θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ακόμα καλύτερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους υφιστάμενους και νέους πελάτες μας, και να διευρύνουμε το καλυπτόμενο δίκτυο" – δήλωσε ο Sergey Tigipko, βασικός μέτοχος του Ομίλου TAS Group και Διευθύνων Σύμβουλος της TASCOMBANK.
Ενημερωτικά
Ο Όμιλος TAS GROUP ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικούς χρηματοοικονομικούς και βιομηχανικούς ομίλους στην Ουκρανία. Ο Όμιλος εκτείνει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα στους χρηματοοικονομικούς και βιομηχανικούς τομείς, στα ακίνητα, τη γεωργία, και κοινοπρακτικά έργα. Στο χρηματοοικονομικό τομέα, ο Όμιλος TAS GROUP εκπροσωπείται από την TASCOMBANK, ενεργό παίκτη στον τραπεζικό τομέα, την KreditMarket, εταιρεία καταναλωτικής πίστης, από ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και ζημιών οι οποίες λειτουργούν υπό το σήμα της TAS, και από την TAS Link, που παρέχει υπηρεσίες διεκπεραίωσης.
Η Τράπεζα Universal ιδρύθηκε το 1994 και παρέχει ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, είναι δε μέλος του Ομίλου Eurobank από το 2006. Ο Όμιλος Eurobank δραστηριοποιείται σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία. Απασχολεί περίπου 17.000 υπαλλήλους. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανερχόταν στα 68.2 δις ευρώ.
-
11:39 Πρέσβης Μ. Βρετανίας: Θεμέλιο για το μέλλον τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα - Σημαντική η συνεργασία με βρετανικά ιδρύματα
-
11:35 Mega συμφωνία - ορόσημο για τον κλάδο της εξόρυξης: Η Anglo American συγχωνεύεται με την Teck Resources
-
11:32 Στα χέρια του πρωτότοκου υιού Μέρντοχ η αυτοκρατορία των 3,3 δισ. δολαρίων
-
11:19 CEO UniCredit: "Στην Ελλάδα είμαστε ευπρόσδεκτοι"
-
11:12 Θετικό το πρόσημο στη Λεωφόρο Αθηνών
-
11:06 Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Τασούλα: Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε μισθούς - Στήριξη στην κοινωνία από το αναπτυξιακό πλεόνασμα
-
11:02 Νεπάλ: Διαδηλωτές κατά της διαφθοράς αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας
-
11:00 Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα νότια της Βηρυτού
-
10:50 Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές: Μπαίνουν στον ρυθμό των deals, παραμερίζοντας τις ανησυχίες για τη Γαλλία
-
10:49 Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (32)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (10)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (9)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (7)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
