Συνεχης ενημερωση
30/11/2016 – Δελτίο Τύπου Σχολιασμός οικονομικών αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2016
Το εννεάμηνο του 2016 ο Όμιλος Σφακιανάκη συνέχισε να πρωταγωνιστεί στις κύριες αγορές που έχει παρουσία. Η αγορά έκλεισε με 63.216 ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας αύξηση 8,6% η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο των εταιρικών πωλήσεων ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν.
Η απόδοση των σημαντικότερων δραστηριοτήτων του Ομίλου είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συγκεκριμένα η εικόνα ανά κλάδο είναι η παρακάτω:
Εμπόριο αυτοκινήτων
• Η SUZUKI πραγματοποίησε 3.437 ταξινομήσεις κατακτώντας μερίδιο αγοράς 5,4% το οποίο την κατατάσσει 7η μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων.
• Η Λιανική πέτυχε μερίδιο αγοράς στα επιβατικά 12,0% με πωλήσεις 7.568 αυτοκινήτων, ενώ διέθεσε επιπλέον 514 ελαφρά φορτηγά και 1.317 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της Σφακιανάκης αντιπροσωπεύουν το 14,8% της ελληνικής αγοράς καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων.
Μίσθωση οχημάτων
• Τα έσοδα του κλάδου Long Term Rental (LTR) αυξάνονται κατά 12,3% ενώ ο στόλος υπό διαχείριση υπερβαίνει τα 6.350 οχήματα διατηρώντας ένα ποσοστό εκμετάλλευσης άνω του 96%.
• Ο κλάδος Rent-A-Car (RAC), αξιοποιώντας τη δυναμική του τουρισμού αλλά και το ισχυρό brand της Enterprise έχει αυξημένα μισθώματα κατά 12,8% με τα προς ενοικίαση οχήματα να φτάνουν τα 3.530.
Βαρέα οχήματα, μηχανήματα και βιομηχανικά είδη
• Ο κλάδος το 9μηνο του 2016 σημειώνει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11,0% και κερδοφόρο αποτέλεσμα.
Οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ενώ η ρευστότητα επαρκεί για τη στήριξη των αυξημένων πωλήσεων και την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου στους κλάδους LTR και RAC.
Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 205,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 16,7% σε σχέση με τις πωλήσεις του εννεαμήνου του 2015 ενώ οι πωλήσεις της Εταιρείας βελτιώθηκαν κατά 17,6% φτάνοντας τα € 169,8 εκατ.
Το μικτό κέρδος ανήλθε σε € 53,7 εκατ. για τον Όμιλο (+12,3%) και σε € 17,1 εκατ. για την Εταιρεία (+12,0%).
Ο Όμιλος διευρύνει τη λειτουργική κερδοφορία του με το αποτέλεσμα EBITDA να διαμορφώνεται σε €23,0 εκατ. έναντι € 16,7 εκατ. την περσινή περίοδο (+38,2%). Το λειτουργικό αποτέλεσμα για την Εταιρεία ήταν € 1,4 εκατ. έναντι € -0,5 εκατ.
Οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν σε € 3,7 εκατ. για τον Όμιλο έναντι € 7,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2015 και σε € 12,3 εκατ. για την Εταιρεία έναντι € 11,6 εκατ.
Τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας έχουν επιβαρυνθεί με επενδυτική ζημιά ποσού € 3,9 εκατ. Εξαιρουμένης της έκτακτης αυτής επίδρασης τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώνονται σε €0,1 εκατ. για τον Όμιλο βελτιωμένα κατά 101,5% και € -8,4 εκατ. για την Εταιρεία παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 27,5%.
-
19:23 Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
-
19:08 Η κυβέρνηση Τραμπ θα δεχθεί 7.500 πρόσφυγες το 2026, τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία - και κυρίως λευκούς Νοτιοαφρικανούς
-
18:55 Στην Αίγυπτο την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά
-
18:52 Γερμανία: Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε Ρώσος κατάσκοπος
-
18:42 Τ. Θεοδωρικάκος: "Επιτάχυνση και απλοποίηση αδειοδοτήσεων και εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας"
-
18:42 Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
-
18:38 CPI: Μείωση 7,3% στα έσοδα στα 18,8 εκατ. ευρώ και εταιρικός μετασχηματισμός
-
18:27 Νοέμβριος - ώρα για τζαζ στο Μέγαρο
-
18:19 Συνάντηση Μερτς - Ερντογάν: Τι ειπαν για αμυντική συνεργασία και ευρωτουρκικά - Διαφώνησαν για Γαζα
-
18:19 Lamda Development: Προχωρά στην έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου έως €500 εκατ.
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (89)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (12)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (12)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
