Συνεχης ενημερωση
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία συνήλθε την 22.06.2007, απεφάσισε την διανομή μερίσματος για την χρήση 2006 συνολικού ύψους Euro 0,14 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο. 
Δικαιούχοι του μερίσματος αυτού είναι οι κ.κ. μέτοχοι, κάτοχοι κοινών ή προνομιούχων μετοχών της Εταιρείας κατά την λήξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Δευτέρας, 25 Ιουνίου 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχείου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ (πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΕ). Από την 26η Ιουνίου 2007 οι μετοχές της Εταιρείας θα υπόκεινται σε διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολήψεως μερίσματος της χρήσεως 2006. 
Ως ημερομηνία ενάρξεως πληρωμής του προς διανομή μερίσματος έχει ορισθεί η 4η Ιουλίου 2007. Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias (πληρώτρια Τράπεζα). 
Η είσπραξη του μερίσματος μέσω της Τραπέζης θα είναι δυνατή επί χρονικό διάστημα πέντε ετών, δηλαδή μέχρι 4 Ιουλίου 2012. Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία πληρωμής, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 329 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κανονισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ (πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΕ), η καταβολή του προς διανομή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την ανωτέρω Τράπεζα με τους εξής τρόπους: 
1. Μέσω των χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τους όρους της σύμβασης διανομής προσόδων μεταξύ της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias και των Χειριστών στο Σ.Α.Τ, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
 
2. Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias για όσους εκ των κ.κ. μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. 
3. Για όσους εκ των κ.κ. μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για οποιονδήποτε λόγο, η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μετά την 4η Ιουλίου 2007 μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias. Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 θα γίνεται με την κοινοποίηση του Κωδικού Αριθμού Μερίδας Επενδυτή (Κ.Α.Μ.Ε.) του Σ.Α.Τ. και την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του μετόχου. 
Η είσπραξη μερίσματος από τρίτο πρόσωπο θα είναι δυνατή εφόσον προσκομίζεται επιπλέον και αντίστοιχη εξουσιοδότηση, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέως δικαιούχου από αρμόδια αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. μέτοχοι παρακαλούνται όπως απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας, (Μεγ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου, 151 24 Αμαρούσιο Αττικής, τηλ. 210 80 97 100, fax 210 61 43 359).  
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (11)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
- 
                                Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
