Συνεχης ενημερωση
Ανακοίνωση
Σχολιασμός δημοσιεύματος
Σχολιάζοντας άρθρο του ηλεκτρονικού τύπου με συντάκτη στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και προκειμένου για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΔΕΗ τονίζει ότι το εν λόγω δημοσίευμα είτε συγκρίνοντας οικονομικά μεγέθη τα οποία δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα γιατί έχουν διαφορετική βάση υπολογισμού είτε παρουσιάζοντας μέρος των συνολικών μεγεθών καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα:
- Η αναφορά "Αμοιβές προσωπικού με μεγάλη αύξηση κατά το 2014” είναι παντελώς αναληθής, καθώς για τα έτη 2010-2013 οι αμοιβές προσωπικού που εμφανίζει ο συντάκτης του άρθρου σε σχετικό πίνακα δεν συμπεριλαμβάνουν τη μισθοδοσία για την εξόρυξη και εκμετάλλευση λιγνίτη, η οποία από το 2014 και μετά συμπεριλαμβάνεται στις αμοιβές προσωπικού. Σχετική σημείωση έχει γίνει στις οικονομικές καταστάσεις του 2014, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπο της ΔΕΗ.
- Επομένως, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ όμοιων μεγεθών, οι συνολικές αμοιβές προσωπικού όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2014 σε σχέση με το 2013 αλλά αντίθετα μειώθηκαν κατά € 26 εκατ., ενώ σε σχέση με το 2010 ήταν μειωμένες κατά € 331 εκατ. Το 2015 συνεχίσθηκε η μείωση των συνολικών αμοιβών προσωπικού κατά € 34 εκατ. Σημειώνεται ότι η συνολική μισθοδοσία του 2015 σε σύγκριση με το 2009 είναι μειωμένη κατά € 733 εκατ., ενώ σωρευτικά για τα έτη αυτά η εξοικονόμηση ανέρχεται σε περίπου € 3,5 δις.
- Επίσης, το δημοσίευμα εμφανίζει την αύξηση του μακροπρόθεσμου δανεισμού ως αρνητικό στοιχείο αγνοώντας το γεγονός ότι το 2014 η Εταιρεία προέβη ουσιαστικά στην αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου δανεισμού επιτυγχάνοντας την επιμήκυνση του ορίζοντα αποπληρωμών. Ο συνολικός καθαρός δανεισμός της Εταιρείας το 2014 αυξήθηκε κατά € 468 εκατ. (και όχι κατά € 1.838 εκατ. όπως υπονοείται από τα στοιχεία του συνοδευτικού πίνακα του άρθρου), ενώ το 2015 μειώθηκε κατά € 203 εκατ.
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016
-
21:40 Ιταλία: Γνωρίζαμε ότι η Τρίπολη είχε εκδώσει ένταλμα κατά του στρατηγού Αλμάσρι - Ήταν ένας από τους λόγους της απέλασής του
-
21:36 Βουλγαρία: Προς κατάσχεση και πώληση του διυλιστηρίου Burgas της ρωσικής Lukoil
-
21:35 Τραμπ: Ένας ασυγκράτητος εργολάβος της εξουσίας
-
21:23 Τραμπ: Η Νότια Αφρική δεν θα έπρεπε να ανήκει στην G20
-
21:20 Σουδάν: Οι ΗΠΑ απειλούν να αποσύρουν την υποστήριξή τους στη δύναμη του ΟΗΕ στην Αμπιέι
-
21:14 Τσεχία: Ο ακροδεξιός Οκαμούρα εξελέγη πρόεδρος της Βουλής - Ο βουλευτής αδελφός του δηλώνει ότι συνιστά "απειλή για την ασφάλεια" της χώρας
-
20:56 Στην Τουρκία αντιπροσωπεία της Χαμάς - Διαβουλεύσεις σχετικά με τις επόμενες φάσεις του σχεδίου εκεχειρίας στη Γάζα
-
20:40 Βρετανία: Δύο κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν κατά λάθος από τη φυλακή του Γουόντσγουορθ
-
20:37 Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με αντιπροσωπεία των AHEPANS την Πέμπτη
-
20:28 Πηγές ΝΔ για Λ. Αυγενάκη στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κενό η στοχοποίηση της ΝΔ από την αντιπολίτευση
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (129)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (54)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (42)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (32)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (28)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (27)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (18)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Πέντε τραυματίες (16)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (14)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ