Συνεχης ενημερωση
Από την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ εξεδόθη το παρακάτω Δελτίο Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του 2016.
Τα αποτελέσματα προκύπτουν από τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις του Α΄εξαμήνου που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Α'. ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 σε 42.576 χιλ. € έναντι 38.407 χιλ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Αύξηση κατά 10,85%.
Οι εξαγωγές του ΟΜΙΛΟΥ ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 σε 25.656 χιλ € έναντι 23218 χιλ € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Αύξηση κατά 10,5%. Οι εξαγωγές αποτελούν το 60,30% του συνολικού τζίρου.
Τα ενοποιημένα κέρδη (ζημίες) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 σε 1.317 χιλ.€, έναντι 672 χιλ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, αύξηση κατά 96%
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 σε (2.904) χιλ.€ (ζημία), έναντι ζημίας (3.067)χιλ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Το Α' εξάμηνο του 2015 ο ΟΜΙΛΟΣ παρουσιάζει καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας ύψους (2.408) χιλ € (ζημία), έναντι ζημίας (2.837) χιλ € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Β' Μητρική Εταιρία " ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε."
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 σε 2.134 χιλ.€ έναντι 1.782 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Αύξηση κατά 19,75%.
Τα αποτελέσματα της Εταιρίας προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 ανήλθαν σε (1.392) χιλ.€ (ζημία) έναντι (ζημίας) (1.510) χιλ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Τα αποτελέσματα προ φόρων του Α΄εξαμήνου 2016 ανήλθαν σε (2.216) χιλ.€ (ζημία) έναντι ζημίας (2.150) χιλ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Τα συνολικά καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους του Α΄εξαμήνου 2016 ανήλθαν σε (2.173) χιλ.€ (ζημία), έναντι ζημίας (2.157) χιλ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 παρατηρούμε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων στο Α΄εξάμηνο του 2016 είναι ζημίες (2.904) χιλ.€ έναντι (3.067) χολ.€ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 μείωση ζημιών κατά 5,61%.
Οι εξαγωγές του ΟΜΙΛΟΥ αυξήθηκαν κατά 10,5% και ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο του 2016 στα 25.656 χιλ.€ έναντι 23.218 χιλ. € το αντίστοιχο του 2015. Παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός της Διοίκησης του ΟΜΙΛΟΥ για περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.
Στο εσωτερικό της χώρας οι πωλήσεις του Α΄εξαμήνου ανήλθαν σε 16.918 χιλ.€ έναντι 15.189 χιλ.€ το αντίστοιχο του 2015 σημειώνοντας αύξηση κατά 11,39%.
Οι προβλέψεις για το Β΄εξάμηνο του 2016 είναι θετικές για την μητρική ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ καθώς πραγματοποιεί το 70% περίπου του τζίρου της το Β΄εξάμηνο με άμεσες επιπτώσεις τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας όσο και του ΟΜΙΛΟΥ γενικότερα. Για δε τη θυγατρική ΕΞΑΛΚΟ ΑΕ καθοριστικός παράγοντας για την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα είναι η γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η πορεία της τιμής του αλουμινίου.
Σας γνωρίζουμε ότι τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες του Α΄εξάμηνο του 2016
θα δημοσιευθούν με την ανάρτηση τους στο διαδίκτυο στην διεύθυνση της εταιρίας www.biokarpet.gr στις 30/6/2016 και την ίδια ημερομηνία στην ιστοσελίδα του Χ.Α.
Λάρισα 29/9/2016
ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
-
16:42 Στο Κίεβο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Κιθ Κέλογκ
-
16:35 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση ΟΒ Streem - Ορφεύς Βεϊνόγλου
-
16:30 Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Πολωνία
-
16:25 Κριστίν Λαγκάρντ: Σε καλό σημείο ο πληθωρισμός - Αρνήθηκε να πει ότι ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης έκλεισε
-
16:20 Πολωνοί στρατιωτικοί θα εκπαιδευθούν στην Ουκρανία στην κατάρριψη drones
-
16:17 SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών - Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
-
16:16 Γερμανία: Ισλαμιστικό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον δασκάλας στο Έσεν
-
16:07 Φωτιά στο Άλσος Αχαΐας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
-
15:50 Στουμπ: Ουγγαρία και Σλοβακία "τροφοδοτούν" τη ρωσική εισβολή
-
15:50 ΗΠΑ: Στο υψηλότερο από τον Ιανουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
-
Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ
-
Πολωνικά ΜΜΕ: Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Artemis II έκανε περιπολία στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
-
Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Αρείου Πάγου: Οι 9 νέοι Αντιπρόεδροι, οι 19 Αρεοπαγίτες και οι 9 Αντεισαγγελείς
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040 (121)
-
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία (45)
-
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 400 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος στη Φινλανδία (44)
-
Ο Πούτιν κάνει τη Ρωσία όλο και πιο υποτελή στην Κίνα (27)
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ (24)
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας (24)
-
CNN: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα (21)
-
WSJ: Ο Τραμπ τόνισε οργισμένα στον Νετανιάχου ότι η απόφαση για επίθεση στο Κατάρ δεν ήταν "σοφή" (17)
-
Welt για Πολωνία: Πέντε ρωσικά drones πιθανότατα κατευθύνονταν προς βάση του ΝΑΤΟ (11)
-
Αυστρία: Προς απαγόρευση της μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14 ετών στα σχολεία (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
